|

FETÖ'nün yurt dışına kaçırdığı mal varlığını açıkladı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Muhiddin Gülal, FETÖ'nün yurt dışına kaçırılan mal varlığını açıkladı. FETÖ'nün 300-400 milyon dolarlık mal varlığını yurt dışına çıkardığına dikkat çeken Günal, varlıkların devralınması için ciddi bir hukuk mücadelesi de başlattıklarını söyledi.

Yeni Şafak
10:14 - 21/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 10:34 - 21/03/2019 Perşembe
AA
​TMSF Başkanı Muhiddin Gülal.
​TMSF Başkanı Muhiddin Gülal.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal FETÖ'nün yurt dışındaki varlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

HUKUK MÜCADELESİ VERİLİYOR

Yurt içinde mücadele sürerken yurt dışında da muvazaalı (anlaşmalı) devredilen varlıkların Türkiye'ye ait olduğu öngörüsüyle hukuki mücadele başlattıklarını söyleyen Gülal, ''
Türki Cumhuriyetlerde, Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan, Avrupa, Amerika, İngiltere'de ciddi profesyonel ekiplerle hukuk mücadelesi veriyoruz" diye konuştu.

400 MİLYON DOLAR

FETÖ'nün direncinin kırılması adına bu davaların kazanılmasını önemli bulduklarını bu yüzden de çok ciddi olarak takip ettiklerini kaydeden Gülal, ''
Mesela Kırgızistan'da Vefa Center var, hemen hemen 15-20 milyon dolarlık bir rakam. Toplama vurduğumuzda yurt dışındaki mal varlığıyla ilgili hemen hemen 300-400 milyon dolarlık bir rakam var" dedi.

#Muhiddin Gülal
#FETÖ
#Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu
#TMSF
5 yıl önce