|

İngiliz efsanesi Bentley Türkiye'de

İngilizlerin sportif lüks markası Bentley artık Doğuş Otomotiv güvencesiyle Türkiye'de satışa sunulacak.

00:00 - 13/08/2006 Pazar
Güncelleme: 02:31 - 13/08/2006 Pazar
Yeni Şafak
İngiliz efsanesi Bentley Türkiye'de
İngiliz efsanesi Bentley Türkiye'de

Çatısı altında Volkswagen, Audi, Seat, Skoda ve Porsche markalarının distribütörlük faaliyetlerini sürdüren Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. (DOAŞ) ile Bentley Motors Limited (Bentley) arasında "Bentley Markalı Ürünlerin" pazarlanması, satışı ve satış sonrası hizmetlerinin Türkiye'de DOAŞ tarafından yürütülmesi konusunda mütabakat imzalandı.


Bu anlaşmayla VW AG çatısı altında yer alan İngiliz kökenli marka, ülkemizde ilk kez resmen temsil edilmeye başlanacak. Distribütörlük anlaşmasının imzalanması sonrası Türkiye pazarına sunulacak Bentley markalı modellerin satış ve satış sonrası hizmetleri Doğuş Otomotiv tarafından verilecek. Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, artık Alman teknolojisi ve kalitesiyle doruğa çıkan köklü İngiliz markasının Türkiye'de en doğru ve sağlıklı biçimde temsil edileceğinin altını çizdi.


İNGİLTERE'NİN KÖKLÜ MARKASI


Bir tren mühendisi olan Walter Owen Bentley tarafından 1910'lu yıllırda kurulan ve günümüzde Volkswagen AG çatısı altında yoluna devam eden İngiliz marka, otomobil tarihinin en prestijli ve lüks modellerini üretmesiyle tanınıyor. Bentley otomobilleri tekrar katılmaya başladığı Le Mans yarışlarında retro tasarımlı Continental R, Continental GTC, Continental Flying Spur gibi yeni nesil modelleriyle geçmiş günlerdeki başarılarının üstüne çıkabilen bir performans göstermesiyle dikkat çekiyor.

18 yıl önce