Maliye gizlenen 16 bin zenginin kapısını çalacak

04:00, 23/03/2026, Pazartesi
Yeni Şafak
Maliye gizlenen 16 bin zenginin kapısını çalacak
Mehmet Şimşek

Maliye, lüks harcamalarıyla gelir beyanı arasında uyumsuzluk bulunan 16 bin 300 mükellefin kapısı çalarak görüşmeye çağıracak. Program, hem şirket ortaklarını hem de yüksek tüketim yapmasına rağmen gelirini açıklayamayan kişileri mercek altına alıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (VDK), şirket ortağı olan, yüksek tutarlı lüks harcama yapan ancak buna uygun gelir bildirmeyen mükelleflerin peşini bırakmıyor. Bu kapsamda VDK, 16 bin 300 mükellefe tebligatta bulunarak onları görüşmeye çağıracak. Programın ilk aşamasında; büyük ölçekli anonim ve limited şirket ortağı olup şirketleri kâr dağıtmamasına karşın lüks yaşam sürdüren, yaşam standardı ile gelir düzeyi birbiriyle örtüşmeyen, gelir vergisi beyanında bulunmayan veya beyanda bulunsa bile beyan ettiği gelir ile harcamaları arasında uyumsuzluk olan mükelleflere odaklanıldı.

LÜKS TÜKETİME İNCELEME

Gözetim programının bir diğer ayağında ise herhangi bir şirket ortaklığı olmayan, buna karşın lüks araç, gayrimenkul, lüks saat, takı, çanta, lüks tatil, loca, tekne, yat, kotra ve diğer lüks tüketim mallarının müşterileri arasında bulunan kişiler radara girdi. Analizlere göre, gelir düzeyi bu tüketimin kaynağını açıklayamayacak durumda olan mükellefler, yükümlülükler konusunda bilgilendirilecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin yeni analiz metotları kullanılarak genişletildiğini belirterek, "Yüksek gelirli olmasına rağmen buna uygun beyanda bulunmayan mükelleflerin tespiti ve gözetimi, vergi adaletinin sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Bu çalışmalar, vergisini doğru ve zamanında ödeyen mükelleflerin haklarını korumayı ve kayıt dışılıkla etkin mücadeleyi amaçlıyor" ifadelerini kullandı.


İslam Memiş'ten altın için 'Nisan' uyarısı: 'Bu seviyeler muhteşem bir fırsat...' diyerek tarih verdi
Ekonomi
İslam Memiş'ten altın için 'Nisan' uyarısı: 'Bu seviyeler muhteşem bir fırsat...' diyerek tarih verdi
Kenevirde yeni ekonomi modeli
Ekonomi
Kenevirde yeni ekonomi modeli
THY havada hayır köprüsü kurdu
Ekonomi
THY havada hayır köprüsü kurdu

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026