Ticaret Bakanlığı dünyanın en pahalı mantarını satacak: 1 milyon lira!

09:3023/12/2019, Pazartesi
AA
Foto/arşiv: Trüf mantarı
Foto/arşiv: Trüf mantarı

Dünyanın en pahalı mantarı olarak bilinen trüf mantarı için Ticaret Bakanlığı ihaleye çıkacak. Van'da kaçakçılıkla mücadele kapsamında ele geçirilen 80 kilogramlık trüf mantarını ihaleyle satılacak. Mantarların satışa esas bedeli 1 milyon 10 bin lira olarak belirlendi.


Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, söz konusu trüf mantarları "www.eihale.gov.tr" adresi üzerinden yarın ihaleye çıkarılacak.

İhale bir gün sürecek, mantarların satışa esas bedeli 1 milyon 10 bin lira olarak belirlendi.

80 KİLO SATILACAK

Piyasada kilogram fiyatı 2 bin avro olan trüf mantarının ihalesinde, yaklaşık 80 kilogram olan ürünlerin açık artırması 505 bin liradan (6 bin 300 lira/kilogram) başlayacak. İhaleye mobil uygulama üzerinden de katılım sağlanabilecek.


Tarım ve Orman Bakanlığınca gerekli analizleri yapılmış olan söz konusu ürünlerin ihale bedelinin, ihaleden sonra iki iş günü içerisinde ödenmesi gerekiyor.

#Ticaret Bakanlığı
#Trüf mantarı
#www.eihale.gov.tr