Elazığ’da 20 bin dekar alanda yetiştirilen yaklaşık 80 bin tonluk kurutmalık domates nedeniyle tarla günü düzenlendi.
14:36, 07/09/2021, SalıG: Güncelleme: 16:49, 07/09/2021, Salı
Kurutmalık domateslerden ay yıldızlı dev Türkiye haritası
Elazığ Beşik köyünde, düzenlenen törenle, kurutmalık domatesin hasadı yapıldı. Burada üretilen domatesler, hasadın ardından ay yıldız ve Türkiye haritası şeklinde sıralanıp kurutmaya bırakıldı.
arla günü etkinliği kapsamında güneşe bırakılan kuru domateslerle ay yıldızlı Türkiye haritası oluşturuldu.

Merkeze bağlı Beşik köyünde her sene olduğu gibi hasat döneminde, ‘Organik Kurutmalık Domates Tarla Günü’ etkinliği düzenlendi.

lazığ genelinde 20 bin dekar alanda yaklaşık 80 bin ton civarında üretilen domatesler, bir taraftan hasat edilirken diğer taraftan da ikiye bölünerek kurutmaya bırakıldı.

Kurutulduktan sonra satışa hazır hale gelecek olan domateslerin her yıl ülke geneline ve dünyanın birçok yerinde gönderildiği belirtildi.

Hasat programına katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan işçiler ile sohbet edip, onlarla birlikte çalıştı.

Etkinlik kapsamında kurutmaya bırakılan domateslerle Türkiye haritası çizilerek ay yıldız oluşturuldu.





