|

15 yıl istendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'da meydana gelen canlı bomba saldırısıyla ilgili soruşturmanın da kilit isimlerinden biri olan ve hakkında yokluğunda tutuklama kararı çıkarılan IŞİD 'Emir'lerinden İlhami Balı'nın da arasında bulunduğu 27 kişi hakkında, “Silahlı terör örgütüne üye/yönetici olmak”tan dava açtı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/11/2015 Pazar
Güncelleme: 00:46 - 1/11/2015 Pazar
Yeni Şafak

15 yıla kadar hapsi istenen şüpheliler hakkında hazırlanan iddianamede, IŞİD'e katılmak isteyenlerin Türkiye'de ideolojik eğitim aldıkları belirtildi.



İddianamede, IŞİD'in El-Kaide yapılanması ile paralellik gösterdiğine işaret edildi. İddianamede, IŞİD terör örgütüne katılımlarla ilgili de önemli bilgilere yer verildi. IŞİD'e katılmak isteyenler yurt içinde bazen kendi aralarında, bazen de bir dernek, kitapevi veya vakıf bünyesinde ders adı altında ideolojik eğitim aldıkları belirlendi. Eğitim alan şahısların “Hilafet Devletine hicret etmeleri gerektiği” inancını kabul ettikten sonra Suriye'ye geçirildikleri tespit edildi.



IŞİD'İN EMİRLERİ İDDİANAMEDE


İddianamede “örgüt yöneticisi” olarak gösterilen şüpheliler İlhami Balı ve Mustafa Demir'in Türkiye sınırına yakın bölgede bir nevi il sorumluluğu olan “Emir”lik görevini taşıdıklarına işaret edilerek, Türk vatandaşlarının Suriye'ye geçişini koordine ettikleri kaydedildi.


#El-Kaide
#ışid
#İlhami Balı
9 yıl önce