|

2 ilçede 28 terörist daha öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı dünkü operasyonlarda, Diyarbakır'ın sur ilçesinde 3, Şırnak'ın İdil ilçesinde 19 teröristin daha öldürüldüğünü açıkladı. Öte yandan, İdil'de bugün, güvenlik güçleri bir evin zeminine kazılan siperden ateş açan 6 teröristi etkisiz hale getirdi.

Yeni Şafak
12:56 - 9/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:49 - 9/03/2016 Çarşamba

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde üç terörist öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 271 oldu. Öte yandan Sur'da beş el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 359'e yükseldi.




Şırnak'ın İdil ilçesinde dün tamamlana operasyonlarda, 19 terörist daha öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 113 oldu.



Ayrıca İdil'de iki roketatar ve bir mühimmatı, bir Kanas keskin nişancı tüfeği, altı M-16 piyade tüfeği, 15 Kaleşnikof piyade tüfeği, 17 şarjörü ile 595 fişeği, 36 el bombası ve bir TNT kalıbı ele geçirildi. 27 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 428 oldu.



6 terörist daha öldürüldü

İdil'de bugün de, güvenlik güçleri bir evin zeminine kazılan siperden ateş açan 6 teröristi etkisiz hale getirdi.



Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede arama tarama çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri, el yapımı patlayıcıların da imhasına devam ediyor.




1 terörist teslim oldu

Siirt'de bölücü terör örgütünden kaçan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.


#diyarbakır
#sur
#idil
8 yıl önce