|

4 yıl sonra İstanbul'da kavuştular

Suriye’deki iç savaş sırasında Türkiye’ye göç eden Suriyeli anne, 4 yıl aranın ardından kızı ile İstanbul’da buluştu. Havalimanı’nda birbirine kavuşan anne ve kız, 4 yılın hasretini giderdi.

Yeni Şafak ve
16:09 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 14:31 - 27/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

Suriye'deki iç savaş sonrası Türkiye'ye gelen Ali ailesinin yetim kızları Sündüz Ali(10), Şam'da dedesinin yanında kalmıştı. 4 yıldır kızına kavuşmak isteyen Suriyeli anne, kızını bir türlü Türkiye'ye getiremedi. Son olarak Sadakataşı Derneğiyle irtibata geçen aile, Şam'daki kızlarını İstanbul'a getirtti. Havalimanı'nda birbirine kavuşan anne ve kız, 4 yılın hasretini giderdi.



Çatışmaların yoğunlaşmasıyla birbirini kaybeden, Şam'da dedesiyle birlikte kalan Sündüz'ün annesi önce Ürdün'e oradan da Türkiye'ye göç etti. Uzun zamandır kızını yanına almak için uğraşan anne iki kez başlattığı girişimlerden sonuç alamadı. Geçen hafta Sadakataşı Derneği ile irtibata geçen aileye yardımcı olan dernek yetkilileri anne ve kızı bir araya getirmek için Lübnan'a gitti. Başkent Beyrut'a getirilen Sündüz için resmi işlemler tamamlanarak Türkiye'ye girişi için gerekli vizesi alındı. 4 yıldan beri birbirini göremeyen anne ve kızı İstanbul'da birbirine kavuştu.



#Suriye
#sadakataşı
#mülteci
9 yıl önce
default-profile-img