|

Amanoslara huzur geldi

PKK’nın en büyük lokal eylem grubunun etkisiz hale getirilmesiyle, Amanoslardaki yaylalar yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Zeytin Dalı Harekatı ile teröristlerin Afrin’den Amanoslara geçişi engellendi. Yaylaların nüfusu 65 binden 150 bine çıktı.

Şahin Şen
04:00 - 26/08/2018 Pazar
Güncelleme: 02:33 - 26/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Amanos Dağlarına son dönemdeki operasyonların ardından huzur geldi.
Amanos Dağlarına son dönemdeki operasyonların ardından huzur geldi.

15 Temmuz’daki alçak darbe girişiminin ardından başta güvenlik birimleri olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları FETÖ’cülerden temizlendi. TSK ve Emniyet’te yapılan ihraçların ardından terörle mücadelede gözle görülür başarı elde edildi. PKK’nın eylemlerine başladığı günden bu yana aktif olarak kullandığı Amanos Dağlarına son dönemdeki operasyonların ardından huzur geldi.

NUFÜS İKİ KAT YÜKSELDİ

Yerli üretim İHA ve SİHA destekli operasyonlarla PKK’nın en büyük lokal eylem grubundan 70 terörist etkisiz hale getirildi. Amanosların terörden temizlenmesinin ardından bölgedeki yaylalar yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Osmaniye’deki Zorkun, Olukbaşı ve Küşne ile Hatay’daki Karıncalı, Üçkoz ve Bağrıaçık yaylalarında 65 bin olan nüfus iki katına çıkarak 150 bine dayandı.

ZEYTİN DALI’NIN ETKİSİ

Zeytin Dalı Harekatı öncesi Afrin’den sınırı geçerek Hassa üzerinden Küşne yaylasına, oradan da Amanoslara sızan teröristler, harekatın ardından sınırı geçemedi. Bölgede terörist kalmadığını belirten vatandaşlar, “Şimdi jandarma sürekli devriye atıyor. Her yer güvenli, artık gönül rahatlığı ile yaylalara gidebiliyoruz. Turizm de gelişti. Vatandaşlar günübirlik yaylaya çıkıyor” dedi.


Olukbaşı’na bin bungalov

Çevre illerden gelen vatandaşların çadırlarıyla birlikte kamp yaptığı yaylalara alabalık tesisleri inşaa edildi. Konaklama için Olukbaşı yaylasına çadır kamp alanları ile bin adet bungalov ev yapıldı.

#PKK
#Amanoslar
#Operasyon
6 yıl önce