Amasya'da kiraz bereketi: 50 bin ton rekolte beklentisi üreticinin yüzünü güldürdü
12:50, 18/06/2026, Perşembe
AA

Amasya'da 28 bin dekar alanda üretimi yapılan kirazda hasat dönemi devam ediyor.
Amasya'da devam eden kiraz hasadında bu yıl 50 bin ton rekolteye ulaşılması bekleniyor.
Amasya'da kirazda hasat dönemi devam ediyor.
Geçen yıl düşük olan, bu yıl ise 50 bin tona ulaşması beklenen rekolte, üreticinin yüzünün gülmesini sağladı.
Yeşilyenice Mahallesi'nde kiraz üretimi yapan Hasan Özen, 5 dönüm kiraz bahçesi bulunduğunu belirterek, "Geçen sene olmadı dondan dolayı. Bu sene ise fazlasıyla oldu. Neredeyse 1 aydır kiraz topluyoruz. Topladığımız kiraz 5,5 ton oldu. 3 tona yakın daha kirazımız var. Yüzümüz gülüyor. Bu sene rekolte çok yüksek. Allah'a şükürler olsun." ifadesini kullandı.
Kiraz üreticilerinden Kadir Kavuk ise geçen sene zirai don nedeniyle ürün alamadıklarına işaret ederek, "Allah'ımıza şükürler olsun, bu sene mahsul iyi. Emeğimizin karşılığını almayı ümit ediyoruz. İnşallah ileriye dönük iyi olmasını bekliyoruz." dedi.
Amasya'da haziran ayının başında başlayan kiraz hasadının temmuz ayının ortalarına kadar devam etmesi bekleniyor.

Gündem
Bir zamanlar durmuştu, şimdi altın değerinde: 170 ailenin umudu oldu, 12 ton rekolte hedefleniyor

Ekonomi
Tarihi rekor kapıda, Çin heyeti geliyor: Dünya lideri Türkiye’de kiraz hasadı başladı

Ekonomi
Don felaketi vurdu, onlar pes etmedi: Japonya 200 ton gönderecekler
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.