|

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden falezlere 15 katlık imar izni

Antalya'nın en önemli doğal bölgelerinden olan falezler üzerine 15 katlı bina yapılmasına izin verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin oy çokluğuyla aldığı imar kararı falezlerin yer aldığı tüm Muratpaşa ilçesini etkileyecek boyutta.

12:51 - 4/08/2021 Çarşamba
Güncelleme: 13:04 - 4/08/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Antalya Muratpaşa'daki falezler
Antalya Muratpaşa'daki falezler

Antalya’nın simgelerinden falezlerin bulunduğu bölgede 15 katlı ve yaklaşık 60 metre yüksekliğe ulaşabilecek binaların yapılması için imar izni verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen izin mart ayında düzenlenen toplantıda oy çokluğuyla kabul edildi.

15 kat iznin 60 metre yükseklikteki binalara olanak tanıyabileceği ve falezleri bastıran bir siluete neden olabileceği belirtildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin önünü açtığı imar izni Antalya'nın Muratpaşa ilçesinin tamamını etkileyebilecek boyutta.

Onaylanan plan revizyonuna göre falezlerin üzerindeki parsellerde 15 katlı binalara izin veriliyor.



AŞIRI YÜKLENİLMEMESİ GEREKİR
Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin açıklamasında, yapılan imar düzenlemesinin yaratacağı sonuçlara ilişkin şu tespitlere yer verildi:

Falezler; traverten boşluklu bir yapının deniz ile bağlantısıdır. Statik olarak aşırı yüklenmemesi gerekir. Nitekim özellikle Şirinyalı Konser ve Koyu-Bozkan Petrol arkasında kalan çok katlı yapılarda dahi, zemin suyu sebebiyle birkaç sitede yatmalar meydana gelmiştir.


UÇUŞ GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKACAK

Antalya Havaalanının uçuş hattında yer alan Düden Şelalesi çevresinde hem uçuşları tehlikeye sokacağı hem de falezlerin en hassas bölgesinde bir garabete neden olacağı belirtilen düzenlemenin tamamen hatalı olduğu kaydedildi.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin 8 Mart 2021 tarihli kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması için
    Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından
    Antalya 3. İdare Mahkemesi’nde dava açıldı.

#antalya
#antalya büyükşehir belediyesi
#antalya haberleri
#manavgat
#marmaris
3 yıl önce