|

AVM'lerde yeni dönem başladı

Son dönemde yaşanan terör saldırıları nedeniyle AVM’ler için şart koşulan plaka tanıma sisteminin ilk uygulaması, Ankara’nın gözde semti Oran’da başladı. Sistem, otoparka giren araçların plakalarını, emniyetin kara listesiyle karşılaştırıyor.

Yeni Şafak
07:20 - 4/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:24 - 4/02/2017 Cumartesi
Diğer
Eskiden gözle yapılan plaka kontrolü, bu sistemle otomatik olarak gerçekleşiyor.
Eskiden gözle yapılan plaka kontrolü, bu sistemle otomatik olarak gerçekleşiyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, alışveriş merkezi (AVM) otoparkları için otomatik plaka tanıma sistemi şartı getirmişti. Bu sistemin ilk örneği, Ankara'da siyaset, iş dünyası ve diplomatik temsilcilerin yoğun yaşadığı Oran semtinde devreye alındı.



Bir AVM'ye kurulan otomatik plaka tanıma sistemi ile otoparka giren tüm araçların plakası otomatik algılanarak sisteme aktarılıyor. Emniyet de AVM'ye şüpheli ve aranan araçların plakasını bildiriyor. Habertürk'te yer alan habere göre eskiden gözle yapılan plaka kontrolü, bu sistemle otomatik olarak gerçekleşiyor.



Emniyetten gelen şüpheli plakalar, AVM'nin plaka tanıma sisteminde kara listeye kaydediliyor. Bu plakalardan birine sahip araç AVM'ye girdiğinde, sistem kırmızı alarm veriyor.



ANLIK PAYLAŞIM YAPILACAK


Yılbaşında yayımlanan Alışveriş Merkezleri Yönetmeliği'ne göre, AVM'lerde araçla giriş-çıkış yapılan açık ve kapalı otopark gibi kontrollü alanların giriş ve çıkışlarına AVM yönetimi tarafından plaka tanıma sistemi kurulması ve işletilmesi sağlanacak. Bu sistemden elde edilen veriler, kolluk birimleri ile anlık olarak paylaşılacak.



#AVM
#plaka tanıma sistemi
#Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
7 yıl önce
default-profile-img