|

Bahçeli'den yerel yönetimlerde reform çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Kızılcahamam'daki kampında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Bahçeli konuşmasında "Demokrasi kültürümüzün yozlaştırılmasına suskun kalmamız, delilli, ispatlı sandık yolsuzluklarına göz yummamız kesinlikle düşünülemez" ifadelerini kullandı. Ankara'daki sonuçları 'demokratik zafiyet' olarak niteleyen MHP Lideri, "Mahalli idarelerde onarım elzemdir. Yerel yönetim yasası değişikliğini TBMM'ye gelmesi halinde destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

11:40 - 13/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 14:09 - 13/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli.

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin partisinin Kızılcahamam kampında önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

Demokrasi tüm kurul ve kurallarıyla çalışır haldedir. Milletimizin takdir ve tercihi belli olmuştur. Ancak 31 Mart seçimlerine gölge düşürmek isteyenler elbette boş durmamışlardır.

Demokrasi yara alırsa geleceğimiz tehlikeye girecektir. Demokratik süreçleri şaibelerle boğmak altından kalkılamayacak sonuç ve sorunlara zincirleme şekilde yol açabilecektir.

Hiç kuşku yok ki, iki günlük toplantı serimizde 31 Mart seçimlerini tüm boyutlarıyla değerlendirme fırsatımız olacaktır.


Cumhur İttifakı açık ara kazanandır

MHP, 31 Mart seçimlerine büyük anlamlar yüklemiş, milli bekamız üzerinde derin yankıları olacağını ifade etmiştir. Bunda da ne kadar haklı olduğumuz şimdiden ortaya çıkmıştır. Şunu bir defa gönül huzuruyla ve tam bir inanmışlıkla söylemek isterim ki, 31 Mart Mahal İdareler seçiminin kazananı açık ara farkla Cumhur İttifakı'dır.

Cumhur İttifakı'nın çağrısı milletimiz tarafından hem duyulmuş hem de kabul görmüştür. Bu durum Türkiye için muazzam bir başarıdır. Seçimsiz geçecek 4,5 yıllık zaman diliminde, cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümüyle ilgili yapılacak müstesna hazırlıklara güçlü bir destek, Türkiye'ye demokratik bir katkıdır.

Demokrasi kültürümüzün yozlaştırılmasına suskun kalmamız, delilli, ispatlı sandık yolsuzluklarına göz yummamız kesinlikle düşünülemez.

Yenilgimizi gözetleyenler ters köşeye yattılar

Yenilgimizi gözetleyenler ters köşeye yattılar. MHP safraları attı, kamburlardan kurtuldu. Çok şükür iddialı ve inançlı yükselişine devam etti.

Kutlu davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Türkiye’nin egemenlik haklarını müdafaadan vazgeçmeyeceğiz. Milli bekayı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. İhanet ile mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. MHP, tarihin doğru yerindedir. MHP, siyasetin doğru yönündedir. MHP, Türk milletinin tertemiz özü, kudretli sözüdür.


Türk demokrasisi her türlü engellemeye, karamsar yaklaşımlara iftiralara yalanlara rağmen köklü ve dinamik niteliğini kanıtlamıştır. İki, 31 Mart mahal idareler seçimi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin resmen uygulanmaya başladığı dönemde hayata geçmiştir. 31 Mart seçimleri tarihi önemdeydi.

Sonuç asla değişmeyecek

  • Zillet İttifakı yeni hükümet sistemine mesafeli tavırlarını muhafaza edip her fırsatta eskiye dönmekten bahsediyorlar. AK Parti ve MHP’nin oyu 24 Haziran’ın gerisine düşmemiştir.
  • Gerçekleri çarpıtmak nafiledir. Her şey çok açıktır. İster il genel meclis seçiminden çıkan oransal veya sayısal sonuca bakalım, isterse de belediye meclis seçimindeki tabloyu yorumlayalım biliniz ki sonuç asla değişmeyecektir.
  • MHP bir büyük şehir toplam 235 belediye başkanlığı kazanmıştır. Belediye başkanlıklarının yüzde 70'i Cumhur İttifakı'ına geçmiştir. Bu başarı sayılmayacak mıdır? Büyüdükçe büyüyoruz, gücümüze güç katıyoruz. Gönül isterdi ki daha fazla belediye başkanlığı kazanalım. Eksiğimiz varsa tamamlayacağız.

CHP kazanırken kaybetmiştir

3658 belediye meclis üyesi partimizden seçilmiştir. Oy oranımızı yüzde 7,4 göstermek haksızlık ve adaletsizliktir. Partilerimizin oy dağılımı en iyi il genel meclisi üyeleriyle anlaşılacaktır. Partimizin aldığı oy oranı yüzde 18.1'dir. Belediye meclis üyeleriyle il genel meclis üyelerinin sayısal üstünlüğü Cumhur ittifakındadır.

CHP'nin 11 büyükşehiri aldığı görülmektedir. Kazanırken kaybetmek böyle bir şeydir. Davul onların boyununda olsa da tokmağın kimde olduğu bellidir.

Sistem onarımı elzemdir

Bize göre ilçe belediyelerindeki iradenin büyükşehire yansımaması kafa karıştırıcıdır. Ankara'daki sonuçlar demokratik zafiyettir. Mahalli idarelerde sistemin onarımı elzemdir. Mahalle idareler yönetimiyle Cumhurbaşkanlığı sistemi arasında tam bir uyum kurulmalı, var olan boşluklar doldurulmalıdır. Yerel yönetim yasası değişikliğini TBMM'ye gelmesi halinde destekleyeceğiz.


Fransa özür dilemeli


Bir yanda seçim sonuçları üzerinde tartışmalar sürerken, ülkemizi ilgilendiren uluslararası gelişmeler endişe vericidir.

Öte yandan ABD provokasyonlarına devam etmektedir. Terör örgütlerine silah sağmaktadır. ABD Başkan Yardımcısı'nın sözleri bardağı taşırmıştır. 'Al atını yap tımarını' denilecek günler yakındır."


#Devlet Bahçeli
#MHP
5 yıl önce