|

Bebeğin yemek borusundan çakıl taşı çıktı

Suriye'nin Halep kentinde dünyaya gelen ve Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne getirilen 3 günlük bebeğin nefes borusunun girişinde büyük bir çakıl taşı çıkarıldı.

Yeni Şafak
01:51 - 27/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:52 - 26/02/2016 Cuma
DHA

Suriye'nin Halep kentinde dünyaya gelen ve rahatsızlanınca yakınları tarafından Kilis sınırına getirilen ve ambulansla Gaziantep Çocuk Hastanesi'ne taşınan Suriye uyruklu Ali ve Fattum Mahmud çiftinin Seyyid Fattumi Mahmud adını verdikleri 3 günlük kız bebeğin yapılan kontrolünde nefes darlığı sorunu yaşadığı görüldü. Röntgen filmi çekilen yemek borusundan geçerek nefes borusunun girişine ulaşan bir cisim olduğu saptanınca bebek ameliyata alındı. Yaklaşık 2 saat süren operasyon sonrasında bebeğin yemek borusunun girişinde tespit edilen cismin çakıl taşı olduğu belirlendi ve çıkarıldı. Nefes borusunu tıkamasına çok az kala çıkarılan çakıl taşı doktorları şoke etti. Hastane yönetimi adli vaka olabileceği gerekçesiyle güvenlik birimlerine de haber verdi.



Bebeği ameliyat eden Gaziantep Çocuk Hastanesi Yeni Doğan çocuk Cerrahisi Uzmanı Mehmet Göksu, çakıl taşının kendilerini şoke ettiğini ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını belirterek şöyle dedi:





"Bebeğin ailesi bize bebeklerinin beslenememe ve nefes alırken zorlanma şikayetiyle başvurdu. Yaptığımız incelemelerde bebeğin yemek borusunda tıkanıklık olduğunu fark ettik. Doğuştan olan yemek borusunun yokluğuyla ilgili bir tablo düşündük, çekilen filmler bunu gösteriyordu. Hastayı ameliyat ettiğimiz de çok sıra dışı bir durumda karşılaştık. Yemek borusunu açtığımız da çocuğun, ebadıyla ve yemek borusuyla oldukça uyumsuz büyük bir çakıl taşıyla karşılaştık. Biz şoke olduk. Taşı, yemek borusuna zarar vermeden çıkarmayı başardık ve yemek borusunu onarıp ameliyatımızı bitirdik. Şu an hastanın durumu iyi. Durum, özel bir durum olduğu için adli tutanak tuttuk ve ilgili mercilere ilettik. Taşın yemek borusuna nasıl girdiğini kestirmemiz mümkün değil hem de doğru değil, ama çocuğun hayati tehlike


#Gaziantep Çocuk Hastanesi
#Halep
#Mehmet Göksu
8 yıl önce