|

Çanakkale'nin asla geçilmeyeceğinin planını yapan Cevat Paşa

Çanakkale'nin sembol isimlerinden Cevat Paşa'nın önemine dikkat çeken Ahmet Yurttakal, "Cevat Paşa yaptığı planlarla eğer ilk halka geçilse bile ne olursa olsun düşman gemilerinin Çanakkale'yi geçmemesi için çok ince planlar yaptığını" belirtti.

Yeni Şafak
14:49 - 18/03/2018 Pazar
Güncelleme: 15:21 - 18/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
Yazar Ahmet Yurttakal
Yazar Ahmet Yurttakal

Tvnet 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale ve Afrin sınırı Hatay’dan eş zamanlı özel yayınına katılan yazar Ahmet Yurttakal Çanankkale Zaferi'nde büyük bir öneme sahip olan Cevat Paşa'yı anlattı.

İşte Cevat Paşa'nın düşman gemileri için hazırladığı çok ince plan;

Ahmet Yurttakal, canlı yayında Çanakkale'nin sembol isimlerinden Cevat Paşa'nın önemine dikkati çekerek, 'Çanakkale'nin geçilemeyeceğini' en net şekilde vurgulayan komutanlarından birinin Cevat Paşa olduğunun altını çizdi. Yurttakal, "Cevat Paşa yaptığı planlarla eğer ilk halka geçilse bile ne olursa olsun düşman gemilerinin Çanakkale'yi geçmemesi için çok ince planlar yapıyor. Atatürk'e de çok yakın bir isimdir Cevat Paşa. Hatta Cumhurbaşkanı olduğunda Atatürk'ün bir görüşme sonrasında Cevat Paşa'ya 'Siz önden buyurun Paşam' diye saygı gösterdiği çok değerli bir komutan" ifadeleri ile anlattı.

#Ahmet Yurttakal
#TVNET
#Afrin
#Cevat Paşa
#Çanakkale
6 yıl önce