|

Cerattepe'de durdurma kararı

Başbakan Davutoğlu, "Cerattepe'deki maden işletmesi, mahkeme kararı sonuçlanana kadar çalışmalarını durduracak. Herkes hukuk devletinin gereği olarak mahkeme kararına saygı duyacak" dedi.

Yeni Şafak
14:55 - 24/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:11 - 24/02/2016 Çarşamba
AA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da toplu tesis açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cerattepe'deki madenle ilgili tartışmalara ilişkin, "Yerin üstündeki güzelliğimizi de yerin altındaki zenginliğimizi de korumaya ve insanımıza hizmet etmeye kararlıyız. Bu kapalı galeriden çıkarılacak maden yerinde işlenmek yerine Cerattepe'nin yer üstü zenginliğine zarar vermemek üzere taşınarak işletilecektir" dedi.



Davutoğlu, ağaç kaybına izin verilmeyeceğini vurgulayarak, "Galeriden çıkarılan madenin başka bir yerde işlenmesi için açılacak yol için birçok ağacın kesilmesi gerekebileceği bakımından taşıma işlemi teleferikle gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.



"Herkes mahkeme kararına saygı duyacak"


Cerattepe'deki maden işletmesinin, mahkeme kararı sonuçlanana kadar çalışmalarını durduracağını belirten Davutoğlu, "Herkes hukuk devletinin gereği olarak mahkeme kararına saygı duyacak. Aynı şekilde izinsiz gösterilerden kaçınılarak şu ana kadar Artvin'de bu anlamda yapılan bazı istismarların da önüne geçilecek. Biz bu kadar açık ve şeffaf davranırken bu konunun istismar edilmesine asla izin vermeyiz" dedi.



Başkana Davutoğlu, şöyle konuştu:



"Bütün bu teminatlara ve doğal zenginliğimizin korunması için aldığımız tedbirlere rağmen birileri 'siz hangi tedbirleri alırsanız alın biz zenginliklerimizin yer altında kalmasını istiyoruz' derse bunu da hoş karşılamamız mümkün değildir. Hele hele buradan hareketle, birtakım illegal gösteriler yapılmaya devam edilirse, birtakım yanlış uygulamalar içine girilirse Artvin'de de, Türkiye'nin her yerinde de kamu düzeni kesinlikle muhafaza edilecektir."



"Cerattepe'nin güzelliklerini korumak bizim en temel borcumuzdur"


"Artvin'in o rengarenk ağaçlarının zarar görmemesine özen gösterilecek" diyenDavutoğlu, "Bu tedbirler bizim çevreye gösterdiğimiz önemi, doğal dokumuzun zarar görmemesi için duyduğumuz hassasiyeti ortaya koymaktadır. O suyundan içtiğim, doğasına hayran kaldığım Şavşat'ın, Artvin'in, Cerattepe'nin güzelliklerini korumak bizim en temel borcumuzdur. Ancak hukuk devleti kuralları içinde de kamu düzenini sağlar ve bu çerçevede atılan adımlara yönelik yanlış bir uygulama olursa bunun da gereğini yaparız" değerlendirmesinde bulundu.


#cerattepe
#Yeşil Artvin Derneği
8 yıl önce
default-profile-img