|

Cevaplarını misliyle alırlar

TBMM Başkanı Yıldırım, 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi gibi ekonomik saldırıların da sonuçsuz kalacağını vurgulayarak, “Türkiye’yi tehdit etmeye kalkanlar gereken cevabı her zaman misliyle alırlar. Birliğimizi bozmaya çalışanlar bilsin ki, özümüz o kadar sağlamdır ki asla bunu başaramayacaklar” dedi.

M. Şakir Saraç
04:00 - 27/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:14 - 27/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
TBMM Başkanı Binali Yıldırım
TBMM Başkanı Binali Yıldırım

Malazgirt törenindeki konuşmasında, "Bizim birliğimizi bozmaya çalışanlar şunu bilsin; özümüz o kadar sağlamdır ki asla bunu başaramayacaklar" diyen TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye'yi tehdit etmeye kalkanlara cevabın misliyle verileceğini vurguladı.

Yıldırım, "Büyük Türkiye'de ne ekonomik darbe girişimleri ne 15 Temmuz gibi alçak hainlerin yaptığı darbe girişimleri sonuç vermemiştir, vermeyecektir" ifadelerini kullandı. Bu topraklarda her renkten, her inançtan insanın beraber yaşandığına ve 53 devlet kurulduğuna değinen Yıldırım, Anadolu'nun zulümden kaçanlara da güvenli bir liman olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "İspanya'da Yahudi zulmünün olduğu yıllarda, hiçbir ülke kabul etmediğinde onlara kucak açan, misafir eden, ülkesine kabul eden bizim ecdatlarımızdı. Medeniyetin, insanlığın ve merhametin en güzel örneğinin yaşandığı topraklar bu topraklardır. Bugün hiç kimse Türkiye'ye baktığında sadece Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a kadar olan ülkeyi ve burada yaşayan 81 milyonu görmüyor. Türkiye denilince akla büyük tarihi ve kültürel arka planı geliyor."

BU TAVIRDAN VAZGEÇİN

"Malazgirt'te 10 asır önce, Çanakkale'de ise bir asır önce bir araya gelerek yedi düvelin yenemediği kahramanların torunları, 15 Temmuz'da da yedi düveli arkasına alan bir ihanet çetesinin kırk yıllık planını 20 saatte bozdu. Bizim gibi 2 bin 200 yıllık devlet tecrübesine, 1400 yıllık medeniyet müktesebatına, bin yıllık coğrafya hakimiyetine sahip olan büyük Türkiye'de ne ekonomik darbe girişimleri ne 15 Temmuz gibi alçak hainlerin yaptığı darbe girişimleri sonuç vermemiştir, vermeyecektir. Türkiye'yi tehdit etmeye kalkanlar, gereken cevabı her zaman misliyle alırlar. Muhataplarımıza bir süredir sergiledikleri anlamsız ve aymaz tavırlarından en kısa sürede vazgeçmelerini tavsiye ediyorum. Dünya 5'ten büyüktür."

#​TBMM
#Binali Yıldırım
#Muş
6 yıl önce