|

CHP’li yönetici çocuğa taciz iddiasıyla tutuklandı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kurultayı için Kuşadası’ndan Ankara’ya giden partilileri taşıyan otobüste, 14 yaşındaki bir erkek çocuğuna sarkıntılık ettiği iddiasıyla aranan ve kaçmaya çalışırken yakalanan CHP Kuşadası ilçe yöneticisi M.Y. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine kondu.

Yeni Şafak
11:11 - 22/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:37 - 22/02/2018 Perşembe
IHA
Hakkındaki suçlamaları reddeden ve iftira olduğunu söyleyen M.Y., tutuklanarak Dinar Cezaevi’ne konuldu.
Hakkındaki suçlamaları reddeden ve iftira olduğunu söyleyen M.Y., tutuklanarak Dinar Cezaevi’ne konuldu.

Parti adına araç sorumluluğunu üstlenen CHP Kuşadası İlçe Yönetim Kurulu üyesi M.Y., bir diğer ilçe yöneticisi İshak Eryiğit ile birlikte araçta içki içmeye başladı. Aynı araçla Ankara’da yaşayan annesini görmeye giden ve ön sıralarda oturan 14 yaşındaki A.A. isimli bir erkek çocuğu, iki parti yöneticisi tarafından otobüsün arka koltuğuna çağrıldı ve yanlarında yolculuk etmesi istendi. Araç Afyon’un Dinar ilçesine geldiği sırada araçta bulunan kadın partililer, arka koltukta M.Y'nin erkek çocuğuna sarkıntılıkta bulunduğunu iddia ederek tepki gösterdi.

Parti yönetimine tepki

Olay bir başka araçta bulunan CHP Kuşadası ilçe Başkanı Ahmet Ekmekçi’ye iletildi. Diğer otobüsle olay yerine gelen Ahmet Ekmekçi, yaşanan tartışmanın ve tepkilerin büyümesi üzerine araç sorumluluğu yapan M.Y'i araçtan indirerek, Kuşadası’na geri dönmesini istedi. Tartışmalar ve tepkiler arasında ilçe yöneticisi M.Y., indikten sonra otobüsler kurultay için yollarına devam etti. Otobüste bulunan partililer, yaşanan olayın ardından parti yönetiminin her hangi bir şikayette bulunulmamasına kızarak sosyal medyadan yaşanan olayı duyurarak, tepkilerini orta koydu.

Cebine para koyup Kuşadası'na gönderdi

Olayın görü tanıklarından olan CHP eski Kuşadası Gençlik Kolları Başkanı Asya Alp, CHP Kuşadası İlçe Yönetim Kurulu üyesi M.Y.'nin kurultay otobüsünde bir erkek çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu ileri sürdü. Yaşanan skandalı gördüklerini belirten Alp, "Parti yöneticisi M.Y., hem aracın sorumlusuydu hem de otobüse bindiğinde alkollüydü. Sonra da yanındaki bir diğer parti yöneticisi ve CHP ilçe Başkan Yardımcısı İ.E ile içmeye devam etti. Çocuğu defalarca arkaya yanına çağırdı, şoföre ışıkları kapattırdı. Durumu fark edince Kader Abla'ya söyledim. Kader Abla bağırarak otobüsün ışıklarını açtırdı. M.Y. o anda çocuğu taciz ediyordu. Bağırarak üzerine yürüdük, çocuk bayılmıştı. Erkek çocuğu, M.Y'nin kendisine de içki içirdiğini söyledi.

M.Y. ise tartışmalar sırasında aldığı aşırı alkolün etkisiyle sızmıştı. Rezaleti kurultaya giden bir diğer otobüste bulunan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi'ye telefonla bildirdik. Dinar’da mola verdik ve polis çağrılmasını istedik. İlçe Başkanı Ekmekçi, 'Kapatın çenenizi ben durumu çözeceğim' dedi. Tüm partililer tepki göstermesine rağmen İlçe Başkanı, tacizde bulunan ilçe yöneticisi M.Y'nin cebine para koyup, Kuşadası'na geri gönderdi. Vicdanım rahatsız olduğu için suç duyurusunda bulundum ve savcılığa da gerekli ifadeyi verdim“ dedi.

Bir diğer görgü tanığı olan CHP Kuşadası Kadın Kolları üyesi Kader Nart ise, "Taciz mağduru, parçalanmış bir ailenin çocuğu ve Kuşadası'nda ağabeyiyle yaşıyor. Otobüs ücretsiz diye Ankara’da yaşayan annesini görmeye gidiyormuş. Ancak, Ankara'daki annesine bile haber verilmeden otobüse bindirildiğini öğrendik. Yani aracın sorumlusu da olan parti yöneticisi M.Y. bu işi önceden organize etmiş. Tanık olduğum utançla yaşayamam, bu nedenle yaşanan ahlaksızlığı bütün ayrıntılarıyla savcılığa anlattım “ diye konuştu.

Olayı öğrenince CHP İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi’den derhal polis çağırmasını istediklerini kaydeden Alp ve Nart, Ekmekçi'nin her ikisinin üzerine yürüyerek "Kapatın çenenizi, hiç kimseye bir şey anlatmayacaksınız" diyerek kendilerini tehdit ettiğini öne sürdü.

Bakanlık soruşturma açtı

Bu arada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı CHP Kuşadası İlçe Teşkilatı üyelerini Ankara'daki CHP Kurultayına taşıyan otobüste yaşandığı iddia edilen 14 yaşındaki çocuğa taciz skandalına el koydu. Bakanlığın çok yönlü soruşturulsun talimatı üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Aydın İl Müdürlüğü’nden görevlendirilen uzman ve hukukçulardan oluşan soruşturma ekibi Kuşadası’nda olayla ilgili araştırma yaptı. Bakanlık ekibi, CHP Kuşadası İlçe Teşkilatı yöneticisi M.Y'nin tacizine uğrayan 14 yaşındaki erkek çocuğu ve ailesine ulaştı.

Olayın yaşandığı Afyon’un Dinar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Dinar Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili olarak CHP Kuşadası İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi, Başkan Yardımcısı İshak Eryiğit, görgü tanıkları ve otobüste bulunanlar ile taciz edildiği iddia edilen 14 yaşındaki A.A’nın ifadesini aldı. Yapılan incelemenin ardından savcılık ifadeye gelmeyen CHP Kuşadası ilçe yöneticisi M.Y. yakalama kararı çıkardı.

Kaçmaya çalışırken yakalandı

Yakalama kararının ardından Afyon polisi, erkek çocuğuna tacizle suçlanan CHP ilçe yöneticisi M.Y'yi yakalamak için Kuşadası’na gelerek evine baskın yaptı. Evinde bulunamayan M.Y. için teknik takip başlatan Afyon polisi, zanlının Denizli il sınırları içerisinde bir otobüsle seyahat ettiğini belirledi. Otobüsü Denizli’de durduran polis ekipleri, M.Y'yi yakalayarak Dinar’a getirdi

Dinar Emniyet İlçe Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından Cumhuriyet Savcısı tarafından da sorgulanan CHP Kuşadası ilçe yöneticisi M.Y., küçük yaşta erkek çocuğuna tacizde ve sarkıntılıkta bulunmak suçlamasıyla tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi. Hakkındaki suçlamaları reddeden ve iftira olduğunu söyleyen M.Y., tutuklanarak Dinar Cezaevi’ne konuldu.

Partiden jet hızıyla ihraç edildi

CHP Kuşadası İlçe Teşkilatı üyelerinin, sosyal medya yazışmalarına da konu olan skandal hakkında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da bilgi verildiği öğrenildi. Skandala Bakanlığın el koymasının ardından, CHP Aydın İl Başkanlığı soruşturma başlattı. Olağanüstü toplanarak ilçe yöneticisi M. Y.’i partiden ihraç eden il başkanlığı tarafından ayrıca, genel merkezin talimatıyla 3 kişilik bir soruşturma heyeti oluşturuldu.

CHP Kuşadası ilçe binasında ayrı bir oda tahsis edilen soruşturma heyeti, hem olaya karışanların hem de skandal otobüste bulunanların, görgü tanıklarının ve bir çok partilinin ifadelerine başvurdu. Heyet, en son CHP Kuşadası İlçe Başkanı Ahmet Ekmekçi ile Başkan Yardımcısı İshak Eryiğit’in ifadelerini aldı.

Cinsel taciz skandalını yakından takip ettiklerini belirten CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Konuyu yakından takip ediyoruz. Ortada bir iddia var. Tedbir amaçlı adı geçen kişiyi ihraç ettik. Genel Merkezin talimatı doğrultusunda da 3 kişilik soruşturma heyeti oluşturduk ve soruşturma heyetimiz çalışmalarını sürdürüyor. Yapılacak tahkikat sonrası parti olarak bizler de dahli geçenlerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağız ve parti içindeki disiplin mekanizmasını da bu dahli geçenlerle ilgili çalıştaracağız. Yaşanan hadiseyi yakından takip ediyoruz ve gerekli tüm işlemler tarafımızdan yapılıyor. Bu ne bizim ne halkımızın kabul edebileceği bir şey değildir“ dedi.

CHP’de yaşanan skandalın ardından Kuşadası’na gelen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise, CHP Kuşadası İlçe Teşkilatı üyelerinin Ankara yolunda yaşandığı pedofili vakasını değerlendirdi. Yaşananın çok çirkin ve kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Erdem, “Bu çirkinlikleri hep beraber lanetlemeliyiz. Yargı soruşturma başlattı. Bakanlık bu konuda soruşturma yürütüyor. CHP yöneticilerin yapılacak olan soruşturma sonrası gereğini yapmaları gerekiyor“ dedi.

#CHP
#cinsel taciz
6 yıl önce