|

Cübbeli Ahmet Hoca 'dernekler silahlanıyor' iddiası üzerine savcılık tarafından ifadeye çağırıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün bir televizyon programında "Türkiye'de 2 bin civarı selefi yanlısı derneğin silahlandığı" şeklindeki iddiası üzerine soruşturma başlattı. Savcılık, Ahmet Mahmut Ünlü'yü bilgisine başvurmak üzere ifadeye çağırdı.

13:45 - 22/09/2020 Salı
Güncelleme: 13:51 - 22/09/2020 Salı
DHA
Ahmet Mahmut Ünlü.
Ahmet Mahmut Ünlü.

Geçtiğimiz hafta bir televizyon programına katılan ‘Cübbeli Ahmet’ olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Türkiye’de iki bin selefi derneğin olduğunu, bu grupların silahlandığını ve ayaklanma çıkarma planı yaptıklarını iddia etti. Ünlü, bir başka açıklamasında ise savcılar kendisini çağırırsa silahlanan en az 150 derneğin ismini vereceğini söyledi.

Yetkililer harekete geçti

Cübbeli Ahmet Hoca'nın dikkat çeken açıklamalarının ardından yetkililer harekete geçti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Savcılık Ahmet Mahmut Ünlü'ye tebligat göndererek bilgisine başvurmak üzere ifadeye çağırdı.

İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatmıştı

Dün ise İçişleri Bakanlığı'ndan Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, sosyal medya hesabından, “Cübbeli Ahmet: Savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım” başlıklı haberi paylaşarak, soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.


#cübbeli ahmet hoca
#mahmut ünlü
#soruşturma
4 yıl önce