|

Dersler sütle başlayacak

İlk ve orta dereceli okullarda okuyan milyonlarca öğrenci yarın ders başı yapacak. Öğrencilerin daha iyi beslenebilmesi için düzenlenen Okul Sütü Programı da yeni dönemle birlikte yeniden başlayacak. Sütler 32 bin okulda, 6 milyon öğrenciye dağıtılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/02/2018 Pazar
Güncelleme: 00:55 - 4/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
İkinci dönemi yarın çalacak ders ziliyle başlayacak.
İkinci dönemi yarın çalacak ders ziliyle başlayacak.

2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi yarın çalacak ders ziliyle başlayacak. Önceki yıllarda öğrencilerin daha iyi beslenebilmesi için düzenlenen Okul Sütü dağıtımı da okulların açılmasıyla birlikte yeniden yapılacak. 32 bin okulda 6 milyon öğrenciye pazartesi, çarşamba ve cuma günleri dağıtılacak 200 mililitrelik sütler için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışmalarını tamamladı.

İHALESİ İKİ KEZ İPTAL EDİLDİ

Okul sütü için geçen yıl 25 Ekim ve 28 Kasım’da yapılan ihaleler, isteklilerin verdikleri tekliflerin tamamı yaklaşık maliyetin üzerinde olduğu için Kamu İhale Genel Tebliği’nin ilgili maddeleri gereğince iptal edilmişti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sade yağlı 254 milyon 368 bin 800 kutu UHT sütünün alımı için düzenlenen son ihale 14 Aralık’ta "pazarlık usulü"yle yapıldı.

GELECEĞE YATIRIM

Okul Sütü Programı'yla ilgili bilgi veren Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Sabit Karaca, programın 7 yıldır kesintisiz devam ettiğini belirterek, dağıtılan süt miktarı göz önüne alındığında programın en büyük sosyal projeler arasında yer aldığını söyledi. Programın amacının öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak ve gelişimlerine katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Karaca, "Aynı zamanda aileler ve öğretmenler için sağlıklı koşullarda süt tüketiminin önemine yönelik farkındalık kazandırılmış olacak. Bu nedenle Okul Sütü Programı’nın geleceğin yetişkinlerine yapılan önemli bir yatırım olduğunu söyleyebiliriz" dedi. Karaca, süt tüketimi alışkanlığı kazanan bireylerin gelecek yaşlarında süte olan taleplerinin artmasının ulusal süt piyasasına olumlu etkide bulunacağına da dikkat çekti.

3 BAKAN KATILACAK

Süt dağıtımı programın başlangıcı için düzenlenecek tören Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yıldız ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın katılımlarıyla yarın saat 10.00’da Ankara’da Muazzez Karaçay İlkokulunda yapılacak

#Eğitim
#Öğrenci
#Ders
6 yıl önce