|

Edirne sular altında

Edirne’de etkili olan yağışlar sonrası Tunca ve Meriç nehirlerinin debisinde ani yükseliş, taşkına yol açtı. Mahsur kalan vatandaşlar ekipler tarafından kurtarıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 3/02/2015 Salı
Güncelleme: 22:24 - 2/02/2015 Pazartesi
Diğer
Edirne’de Tunca ve Meriç nehrinin debisinin yükselmesi nedeniyle nehir civarı sular altında kaldı. Bulgaristan’daki yağışların da etkili olduğu debi yükselmesi sebebiyle nehirlerin üzerindeki tarihi taş köprüler trafiğe kapatıldı. 

500 ev boşaltıldı 

AFAD ekipleri, nehir taşkınları nedeniyle mahsur kalan vatandaşları botlarla kurtardı. Karaağaç Mahallesi’nde 500 hane, güvenli bölgelere nakledildi. Mahallede yaşayanlar, kent merkezine kepçe ve askeri araçlarla taşındı. AFAD ekiplerinin yaklaşık 30 kaçağı taşkından kurtardığı açıklandı.

Ekipler uyumadı  

Nehirlerin debileri akşam saatlerinde daha da yükseldi. Botlar, helikopterler ve paletli askeri araçlar olumsuzluk olma ihtimalini dikkate alarak sabaha kadar nöbet tuttu. Evlerine gidemeyen vatandaşlar otellerde  misafir edildi. Taşkın suları, Avarız ve Değirmenyeni köylerinin yollarını da kapadı. Avarız köyünde nehir yatağına yakın 10 ev ve ahırı su bastı. 

Eski başkanı AFAD kurtardı 

Tunca ve Meriç nehrinin yakınındaki çiftlik evinde mahsur kalan CHP'li eski Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi AFAD ekipleri kurtardı. Sedefçi, CHP'li olan belediyenin çalışmalarını eleştirerek, “Geçen yıl başkanlığım dönemimde almış olduğum botla beni kurtaramayacaklarını, eğitimli elemanları olmadığı için gelemeyeceklerini söylediler. Yaklaşık 60 hayvanım telef oldu. Aralık ayında yaşanan taşkında beni kurtarmışlardı. Ne değişti” diye konuştu. 

#Edirne
#Tunca
#Meriç nehri
#Bulgaristan
#AFAD
9 yıl önce