|

Elazığ'da 4,9 büyüklüğünde deprem

Elazığ'da Sivrice ilçesi merkezli 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada henüz olumsuz bir ihbarın alınmadığı belirtildi. Depremin ardından 23 artçı yaşandığı kaydedildi.

07:11 - 15/01/2023 Pazar
Güncelleme: 09:13 - 15/01/2023 Pazar
AA
Elazığ'da deprem
Elazığ'da deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 06.36'da, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

Depremin, yerin 17,9 kilometre derinliğinde olduğu belirtildi.

Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamada ise deprem sonrası ekiplerin bölgeye ulaştığı aktarıldı.


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 06.36’de merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin yaklaşık 17 kilometre derinliğinde meydana gelen depremle ilgili olumsuz bir durum yaşanmadığı öğrenildi.

Vali Dr. Ömer Toraman paylaşımında, “Bu sabah Sivrice ilçemizde meydana gelen 4.9 şiddetindeki deprem sonrası: AFAD ve kolluk ekiplerimiz yürüttükleri saha tarama faaliyetlerini tamamlamıştır. Ekiplerimiz tarafından şu ana kadar herhangi bir hasar veya olumsuz durum tespit edilmemiştir. Geçmiş olsun” dedi.

23 artçı yaşandı


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, depremin ardından 23 tane artıcı daha yaşandığı bildirildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada da herhangi bir olumsuz ihbarın gelmediği ve ekiplerin sahada tarama çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı.

#Elazığ
#Sivrice
#deprem
1 yıl önce