|

En büyük hedef Erdoğan

İslam dünyasının en çok sevilen ve en etkili lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan da Yeni Zelanda canisinin hedefi oldu. Erdoğan’a suikast çağrısı yapan Tarrant, “Ölümü topraklarımızı işgal etmiş Türk istilacılar ile etnik Avrupa halkları arasında yarılmaya yol açarken Türkiye’nin bölgedeki nüfuzunu zayıflatacak” diyor.

Haber Merkezi
04:00 - 16/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:05 - 16/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Terör saldırısını üstlenen Brenton Tarrant adlı Avustralya vatandaşına ait sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan "göçmen ve Müslüman karşıtı" 74 sayfalık manifestonun hedefinde Avrupa'daki Türkiye varlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul olduğu görülüyor. Nazi terörist açıkça Türkiye'nin NATO'dan çıkartılmasını ve Osmanlı döneminde olduğu gibi bir dış düşman olarak tanımlanmasını istiyor. Türkleri "etnik düşman" olarak niteleyen Nazi saldırgan Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "en eski düşmanımızın lideri" sözleriyle suikast çağrısında bulunuyor.

EN BÜYÜK ENGEL ERDOĞAN

Nazi terörist kendi siyasi emellerini gerçekleştirme yolunda en büyük engel olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye olarak gördüğünü manifestosunda belirtiyor.

AYASOFYA HEDEFTE

Irkçı manifestoda, "Erdoğan da insanımızın en eski düşmanının ve Avrupa’daki en büyük İslamcı gruplardan birinin lideridir. Bu savaş ağası, şu sıra Avrupa'yı işgal etmiş durumdaki etnik askerlerini ziyaret ederken kanının son damlasını vermeli" sözleriyle suikast imasında bulunurken, "Ölümü halihazırda topraklarımızı işgal etmiş Türk istilacılar ile etnik Avrupa halkları arasında yarılmaya yol açarken aynı zamanda Türkiye'nin bölgedeki nüfuzunu zayıflatacak" ifadelerini kullanması dikkat çekiyor.

48 Müslümanı şehit eden Tarrant’ın manifestosunda "Türkler" başlığıyla ayrı bir bölüm ayırması da dikkat çekiyor. Bu bölümde Tarrant, Konstantinapol olarak bahsettiği İstanbul'u işgal etmekle ve Ayasofya'yı yeniden kiliseye dönüştürmekle tehdit ediyor. Manifestodaki özel bölümde, Türkleri hedef alan, "Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında. Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz" tehdidi savruluyor. Nazi terörist, "Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak" ifadeleriyle Türkiye'ye yönelik nefretini sergiliyor.

#Yeni Zelanda
#Terör
#Brenton Tarrant
#Manifesto
5 yıl önce