|

En yaşlı 'eşkiya' hayatını kaybetti

Türkiye'nin 'en yaşlı eşkiyası' olarak bilinen ve Siirt’te uzun yıllar dağlarda eşkıyalık yapan 'Eşkıya Hamido' lakaplı Hamit Aldemir hayatını kaybetti. Aldemir, son röportajında, terör örgütü PKK’nın eylemlerine tepki göstererek, silahla bir yere varılmayacağına dikkat çekmişti.

Yeni Şafak
13:14 - 8/05/2018 Salı
Güncelleme: 13:18 - 8/05/2018 Salı
IHA
'Eşkıya Hamido' lakaplı Hamit Aldemir hayatını kaybetti.
'Eşkıya Hamido' lakaplı Hamit Aldemir hayatını kaybetti.

Siirt merkeze bağlı Ekmekçiler köyünde

1950'li yıllarda çok sayıda adamıyla dağlara çıkarak eşkıyalık yapan ve 'Eşkıya Hamido' lakabıyla bilinen Hamit Aydemir, ikamet ettiği Bahçelievler Mahallesi’ndeki apartman dairesinde 104 yaşında hayatını kaybetti.

Aldemir'in cenazesi otopsinin ardından Şeyh Süleyman Mezarlığı’nda defnedildi.

PKK'ya karşı mücadele etti

  • 1967 yılında silahını bırakarak, teslim olan Aldemir, cezasını çektiği cezaevinden tahliye olduktan sonra güvenlik korucusu olarak, terör örgütü PKK’ya karşı mücadele vermişti.
  • Aldemir, 14 Ekim 2016’da verdiği son röportajında da, terör örgütü PKK’ya ve yaptığı eylemlere tepki göstermişti.

"Devletle kimse başa çıkamaz"

Hiçbir silahlı gücün devletle baş edemeyeceğini belirten Aldemir, şöyle konuşmuştu:

"Devlet, kimsenin düşmanı değildir. Devlet, bütün halkının barış içinde, kardeşçe yaşamasını istiyor. Devlet boşu boşuna kimseye zarar vermez. Ben sana zarar vermezsem devlet gelip bana zarar vermez. PKK silahla hiçbir yere varamaz, zulümle kimse hiçbir yere varmamış, varamaz da. Devlet kimdir, devlet biziz. Kimse Türkiye'yi dize getiremez. Biz kaç sene eşkıyalık yaptık ne oldu. Ömrümün yarısını dağlarda geçirdim."

#Eşkiya
#Siirt
#Türkiye
6 yıl önce