|

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na istifa resti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 45. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Afrin harekatının önemine vurgu yapan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Afrin ve Esed açıklamalarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun DEAŞ iddialarına ise istifa resti ile karşılık verdi.

Yeni Şafak
12:17 - 8/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:05 - 8/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 45. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Türkiye'yi meşgul etmek ve dikkatini başka yerlere çevirmek için kurulan tuzakları bozarken asıl hedefimizden kopmadık. Fırat Kalkanı ile 3 bine yakın teröristi derdest ettik. 135 bin Suriyeli mülteci kardeşimizin tekrar topraklarına geri dönmesini sağladık. Oraları imar ettik. Güvenliği ÖSO ve askerimiz sağlıyor. Şimdi de aynısını Afrin'de yapalım istedik. Afrin ve İdlib'i aynı şekilde çözeceğiz ve mülteci kardeşlerimiz evlerine dönsün istiyoruz.

Irak'ın kuzeyinde sahnelenen oyunu Tahran ve Bağdat yönetimleri ile birlikte çözdük. Rusya ile İdlib'te adım attık. Son olarak kendi insiyatifimizle Zeytin Dalı operasyonu için düğmeye bastık. Bu sıradan aklımıza gelen bir şey değil.

Kılıçdaroğlu'na Esed cevabı

Askerimiz destan yazıyor. 1028 terörist etkisiz hale getirildi. Her türlü alçaklığa rağmen bölgeyi adım adım teröristlerden askerimiz, milletimiz hep beraber temizliyor. Bunu Bay Kemal'e rağmen temizliyoruz. Ne diyor beyefendi? Afrin'e gitmeyin, fazla içeri gitmeyin. Senden mi alacağız emri. Bize milletimizin emri var, emri. Ona kalsa Esed ile masaya oturun da işi konuşun diyor. 1 milyon vatandaşını öldüren katille neyi konuşacağız? Siz yeri gelir teröristlerle beraber konuşabilirsiniz, Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirsiniz. Biz terör örgütlerinin icazeti ile yola çıkanlarla beraber yol yürümedik, bundan sonra da yürümeyeceğiz. Utanmadan, sıkılmadan bizim DEAŞ ile işbirliği yaptığımız söylüyor. Bunda yüz yok, haysiyet yok, onur yok. Ne zaman bunu ispata davet ettiysem hiçbir zaman ispat etmemiştir.

Bunlar terör örgütürüdür de

AK Parti'nin DEAŞ'a destek olduğunu ispat et. Ben bu makamda, görevde durmam çekilirim. Sen ispat edemezsen çekilir misin? Çekilemez. Hayatı yalan üzerine kurulu. DHKP-C ile yürüyen birisi. Bunlardan bir şey olabilir mi ya? Senin bu kağıtlarına biz alıştık. Bazı televizyonlarda bizim DEAŞ ile ilgili söylediklerimizi açık ve net ortaya koyuyorlar. Çık açık ve net konuş. Bunlar terör örgütürüdür de. Ben El Nusra terör örgütüdür dedim, diyorum. Sen de DHKP-C terör örgütüdür de göreyim seni.

Yazıklar olsun

Bugün hala ülkemizde Afrin'de ne işimiz var diyen zihniyeti anlamak mümkün değil. Sokaktaki insanı açık şekilde anlamadığını anlayamayan siyasetçi, sanatçı ve akademisyene yazıklar olsun. PKK'ya, PYD'ye terör örgütü demeye dili varmayanlara milletimizin ilk fırsatta söyleyecekleri bir çift sözü elbette vardır.

Amerika, Rusya, İran, Fransa, İngiltere Suriye'de olabilir. İsrail canı istediği zaman Suriye'de operasyon yapabilir ama Türkiye 911 kilometre sınırının olduğu Suriye'de olamaz. Var mı 25 kuruşa simit ya. Türkiye son birkaç ayda 1000'e yakın roketin ülkesine yöneldiği Suriye'ye ayak basamaz he? 700'ü aşkın taciz ateşi yaptılar, 100'e yakın kardeşimiz şehit oldu. Biz hala 'seyredin' diyeceğiz. Hasbinallah. 13-14 yaşındaki çocukları eğitip bunları savaş meydanlarına gönderiyorlar. Bazen sözün bittiği yer vardır ya. Bu konu da öyle. Bunlara kalsa bize yağmurlu havada bir bardak su bile vermeyecekler.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
6 yıl önce