|

FETÖ’nün sözcüsü

Teröristbaşı Gülen’in ‘kontrollü darbe’ hezeyanlarının sözcülüğünü yapmaya devam eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, FETÖ'den tutuklananları “Mazlum, hiçbir günahı olmayan insanlar” diyerek savundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/08/2017 Pazar
Güncelleme: 01:14 - 27/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ‘kontrollü darbe’ hezeyanlarının sözcülüğünü yapmaya devam ederek, “15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilip, 20 Temmuz’da başka bir darbeyi yapanlara karşıyız. Bu ülkede 20 Temmuz darbesine ve o darbecilerin tümüne karşıyız” ifadelerini tekrarladı.

İKİ 15 TEMMUZ VAR İDDİASI

4 gün sürecek Adalet Kurultayı’nın açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “O darbe girişimine karşı duran, o darbe girişimini savuşturan parlamentoda görev yapan milletvekillerine, hayatlarını kaybeden 250 şehidimize ve gazilerimize de şükran borçluyuz. Ama şu gerçeği de hepimiz bilmeliyiz, bu ülkenin insanları iki 15 Temmuz olduğunu unutmasınlar. Birinci 15 Temmuz halkın 15 Temmuz’udur, darbeye karşı direnen halkın. O halkı saygıyla anıyoruz biz. 250 şehidimizi ve gazilerimizi anıyoruz. Bir de sarayın 15 Temmuz’u var. Karşı çıktığımız sarayın 15 Temmuz’dur. 15 Temmuz darbe girişimini fırsat bilip, 20 Temmuz’da başka bir darbeyi yapanlara karşıyız. Bu ülkede 20 Temmuz darbesine ve o darbecilerin tümüne karşıyız. Mücadeleyi nasıl başlattık? Sarayın 15 Temmuz’u ve 20 Temmuz’dan sonra bir darbe gerçekleşti. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir sivil darbe gerçekleşti.

HİÇBİR GÜNAHLARI YOKMUŞ!

Mazlum insanlar, hiçbir günahı olmayan insanlar mağdur edildiler. Binlerce akademisyenin görevine son verildi. Hapishaneler gazetecilerle dolduruldu. Bu gerçekleri unutmadık, unutmayacağız. Ve her yerde her ortamda bunları söylemeye devam edeceğiz. Milletvekilleri hapiste, Enis Berberoğlu... Hiçbir suçu ve günahı olmayan Enis Berberoğlu’nun tutuklanması bardağı taşıran son damla olmuştur.” 

  • Aralarından su sızmıyor!
  • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde darbeye karşı duran halka ateş açan darbecilerin arasında bulunan ve tutuklanan Hava Harp Okulu öğrencisi oğlu Selahattin Kılıç’a destek için Kılıçdaroğlu’nun sözde ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılan Veysel Kılıç, dün de CHP liderinin yanındaydı. Tören sırasında yan yana oturan Kılıç ile Kılıçdaroğlu’nun samimi diyalogları dikkat çekti.
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
7 yıl önce