|

Fidan dikmeyen çiftler evlenemiyor

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde evlenen çiftler, belediye tarafından oluşturulan hatıra ormanında 2 fidan diktikten sonra nikah masasına oturuyor. Evlenmek isteğiyle belediyeye başvuran çiftlerin işlemleri fidan toprakla buluştuktan sonra başlatılıyor.

Yeni Şafak
17:10 - 14/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:11 - 14/04/2016 Perşembe
AA

Kahramanmaraş Türkoğlu Belediyesi, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla "Her Yeni Bir Başlangıç, Her Fidan; Yeni Bir Hayattır" projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda evlenmek için belediyeye başvuran çiftler, önce belediyece oluşturulan hatıra ormanında adlarına fidan dikiyor.



Torunlarına diktikleri fidanı gösterecekler


Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla yeni evlenecek çiftlerin oluşturdukları hatıra ormanına dikecekleri her fidanın üzerine çiftlerinin isimlerinin yazıldığını dile getiren Belediye Başkanı Osman Okumuş, teknik belediyeciliğin yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalara da ağırlık verdiklerini söyledi. Başkan Okumuş, "Çiftlerin en mutlu günlerinde diktikleri fidanlar doğacak çocuklarıyla büyüyecek, ağaç haline gelecek; dedeler torunlarına diktikleri fidanı gösterebilecek. Torunlarda dedelerinin hatırasına sahip çıkarak ormanla ve doğayla bütünleşecek" dedi.



Belediye Başkanı Okumuş, sağlıklı şehirlerin, sağlıklı ve mutlu insanlardan geçtiğini vurguladı.



#Belediye Başkanı Osman Okumuş
#Kahramanmaraş
#Türkoğlu
#Türkoğlu Belediyesi
8 yıl önce