|

Filistinli kardeşlere bayram hediyesi

Çeşitli sağlık sorunları bulunan Filistinli Şerif kardeşler, tedavileri için Türkiye’ye getirildi. Aileyi makamında ağırlayan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, “Filistinli çocukların burada sağlıklarına kavuşabilmesi için her şey yapılacak. Türk kardeşlerinden bir bayram hediyesi” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 23:54 - 24/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Bakan Demircan, Filistinli çocuklara hediye verdi ve fotoğraf çektirdi.
Bakan Demircan, Filistinli çocuklara hediye verdi ve fotoğraf çektirdi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Filistinli Secud Şerif, Mahmud Şerif ve Enes Şerif kardeşler ile ailesini makamında kabul etti. Demircan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkuyla kutlandığını anımsattı. Demircan, sağlık sorunları bulunan Filistinli çocukların Türkiye'ye getirilmelerini, Türk kardeşlerinden 'bir bayram hediyesi' olarak değerlendirdi. Türkiye'nin sağlık alanında dünyada önder ülkelerden olduğuna işaret eden Demircan, Filistinli çocukların burada sağlıklarına kavuşabilmesi için her şeyin yapılacağını bildirdi.

AĞIRLADIĞINIZ İÇİN MİNNETTARIZ

Demircan, çocukların tedavisinin Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile SBÜ Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılacağını, tedavi sürecinin yakından takip edileceğini aktardı. Baba İmad Al Şerif de Türkiye'de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve teşekkür etti. Yaklaşık 10 yıldır çok büyük sıkıntı yaşadıklarını anlatan baba Şerif, "10 yıllık yolculuktan sonra bizi burada ağırladığınız için minnettarız. Çocukların ilaçlarını ve diğer sağlık hizmetlerini Türkiye'de almalarını sağladığınız için tekrar tekrar teşekkür ediyoruz" dedi. Anne Rannda Al Şerif ise Türkiye'ye geldikleri andan itibaren çok yakın ilgi gördüklerini belirterek teşekkür etti.

#Filistin
#Şerif kardeşler
#Türkiye
6 yıl önce