|

Giresun'da PKK saldırısı

Giresun Güce’de teröristler, karakola sızmaya çalıştı. Fındık bahçelerinin olduğu bölgeden binaya 40 metre kadar yaklaşan teröristleri, nöbet kulübesindeki askerler fark etti. Askerlerin ateş açması üzerine teröristler kaçtı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 17/05/2016 Salı
Güncelleme: 23:52 - 16/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Giresun'un Güce ilçesinde önceki gece saat 01.30 sularında bölücü terör örgütü mensupları tarafından ilçe jandarma karakoluna sızma girişiminde bulunulduğu belirtildi. Askerlerin karakola fındıklık bölgesinden sızmaya çalışan ve binaya 30-40 metre kadar yaklaşan terör örgütü mensuplarının fark ederek ilk ateşi açtıkları belirlendi.



İLK SALDIRI DEĞİL


Giresun'un Güce ilçesindeki jandarma karakoluna 9 ay önce saldırı düzenlenmiş ve karakola yakın okulun bahçesinde o esnada olan düğünde 4 sivil vatandaş yaralanmıştı. Aynı karakola gece saat 01.30 sıralarında terör örgütü mensupları tarafından yine saldırı düzenlendi. Terör örgütü mensupları tarafından ilçe jandarma karakoluna sızma girişiminde bulunulduğu, askerlerin karakola fındıklık bölgesinden sızmaya çalışan ve binaya 30-40 metre kadar yaklaşan terör örgütü mensuplarının fark ederek ilk ateşi açtıkları belirlendi. Askerlerin anında karşılık vermesiyle teröristler gece karanlığından ve fındıklıktan faydalanarak kaçtığı öğrenildi. Bölgede güvenlik güçleri tarafından geniş çaplı operasyon başlatıldı.


#Giresun
#Güce
#PKK saldırısı
8 yıl önce