|

Hainlere rahat yok

Reyhanlı katilini Lazkiye'de paketleyip getiren MİT, Jandarma ile birlikte Suriye'de tarihi bir operasyona daha imza attı. Zeytin Dalı Harekatı’nda iki askerimizi şehit eden teröristler Afrin’de paketlendi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/09/2018 Saturday
Güncelleme: 03:27 - 15/09/2018 Saturday
Yeni Şafak
 Başlarına çuval geçirilerek Türkiye’ye getirilen 9 terörist sorguya alındı. Hainlerin verdiği bilgilerle operasyonun genişleyebileceği belirtildi.
 Başlarına çuval geçirilerek Türkiye’ye getirilen 9 terörist sorguya alındı. Hainlerin verdiği bilgilerle operasyonun genişleyebileceği belirtildi.

Geçtiğimiz Çarşamba Reyhanlı saldırısının faili Yusuf Nazik’i Lazkiye’de yakalayıp getiren MİT’ten yeni operasyon. Afrin’de 2 Mehmetçik’i şehit eden 9 PKK’lı terörist, MİT ve Jandarma’nın ortak operasyonuyla paketlenerek Türkiye’ye getirildi. Hatay’a getirilen teröristlerle ilgili açıklama yapan Hatay Valisi Erdal Ata, PKK’lıların Zeytin Dalı Harekâtı sırasında Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın şehit edilmesi ve naaşlarının kaçırılması olayına karıştıklarını kaydetti.

SORGUDA İSİMLERİ VERDİ

Ata, 3 Eylül 2018'de Suriye'nin Afrin kenti Raco beldesinde MİT, jandarma istihbarat ve terörle mücadele birimleri tarafından yakalanan Suriye uyruklu M.C'nin, YPG/PKK terör örgütü üyesi olduğunun tespit edildiğini söyledi. Vali Ata, Bu teröristin sorgusunda; 23 Ocak 2018 tarihinde, Afrin, Ömeruşağı köyü bölgesindeki operasyonda görevli Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın şehit edilmesi ve akabinde naaşlarının kaçırılması olayına karışan terör örgütü üyelerinin isimlerini verdiğini belirtti.


HEPSİ YAKALANACAK

Bu itiraf neticesinde gözaltına alınan 3 kişinin de verdiği ifadeler doğrultusunda Raco beldesinde operasyon yapıldığını belirten Ata, olaya karışan diğer 5 terörist ile birlikte olayla ilişkisi olduğu tespit edilen toplam 9 PKK/KCK-PYD/YPG örgütü mensubunun, yakalandığını kaydetti. Reyhanlı saldırısının faili Yusuf Nazik'in yakalanmasının ardından gözaltılarının devam edip etmeyeceği konusundaki bir soruya ise Erdal Ata, “Muhtemelen olaya karışan başka isimlerin olduğunu da biliyoruz. İnşallah onların da gereğini yapacağız.” şeklinde cevap verdi.

#MİT
#Suriye
#PKK
6 years ago