|

İkinci Dağlıca girişimi

Bombalı tuzaklar kurarak Dağlıca ve Iğdır’da 29 asker-polisimizi şehit eden PKK’lı teröristler, aynı hain yöntemi Muş’ta denedi. Yolun altına döşenen ve askeri aracın geçişi sırasında patlatılan bomba, sözkonusu araç zırhlı Kirpi olunca içindeki 12 kişiye ölümcül zarar veremedi.

Yeni Şafak
04:00 - 16/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:25 - 16/09/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Tonlarca kilo bombanın kullanıldığı hain tuzaklarla Hakkari-Dağlıca'da 16, Iğdır'da ise 13 asker ve polisimizi şehit eden terör örgütü PKK, benzer bir yöntemi dün Muş'ta denedi. Muş-Diyarbakır/Kulp karayolunun Arpayazı köyü yol ayrımındaki menfeze teröristlerce yerleştirilen patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Bomba hedefinin içinde 12 asker taşıyan zırhlı Kirpi olması, muhtemel bir facianın önüne geçti. Yüzlerce kiloluk patlayıcıya karşı içindeki personeli korumak amacıyla BMC tarafından geliştirilen Kirpi, Muş'taki saldırıda askerlerimizi ölümden kurtardı. Aracın parçalara ayrıldığı saldırıda, askerlerimizin içinde bulunduğu korumalı tank tek parça halinde kaldı. Hain tuzak 12 askeri yaralarken, bu askerlerden yalnızca 1'inin ciddi yara aldığı öğrenildi. Yaralılar Muş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. Bombanın patlatıldığı noktada geniş bir çukur oluştu.



3 TERÖRİST YARALI ELE GEÇİRİLDİ


Erzurum'un Tekman ilçesinde de PKK'ya yönelik operasyonda 3 terörist yaralı ele geçirildi. Teröristlerle birlikte 7 kalaşnikof tüfek, bir biksi makineli tüfek, bir RPG 7 roketatar, bir lav silahı, 10 el bombası ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Hakkari-Yüksekova'da da bazı mahallelerde hendek ve barikatları kaldırmak için çalışma başlatan güvenlik güçlerine, teröristlerce ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle terör örgütü mensupları kaçtı.





AĞRI DAĞINA BOMBA YAĞDI


Ağrı-Doğubayazıt'ta ise 'geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan edilen Ağrı Dağı'na gitmek üzere yola çıkan ve güvenlik güçlerince gözaltına alınan 25 kişiden 19'u tutuklandı, Doğubayazıt Belediye Başkanı Rohat Özbay'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi ise serbest bırakıldı. Ayrıca Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası mevkisinde PKK sığınakları da havadan bombalandı. Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri de bölgede operasyon başlattı.



Roket kafada patladı




Diyarbakır-Hazro'da güvenlik noktalarına teröristlerin saldırı girişimi güvenlik kameralarına yansıdı. İlçe emniyeti ile jandarma binalarına elinde RPG roketatarla saldırmak isteyen bir teröriste güvenlik güçlerince ateş açıldı. Ağır yaralanan ancak buna rağmen elindeki roketi ateşlemek isteyen PKK'lı, tetiğe basınca bombayı kafasında patlattı. Duvar dibindeki terörist parçalara ayrılırken, ona yardım eden diğer 2 teröristten 1'i daha etkisiz hale getirildi. Bir polisin hafif şekilde yaralandığı saldırı sonrası güvenlik güçleri kaçan PKK'lının peşine düştü. Öte yandan Batman'da 6 Eylül'de hazırladıkları elyapımı bombayı ellerinde patlatan ve yaralanan 3 teröristten 1'i, Diyarbakır'da taburcu edilerek tutuklandı. Diğer 2'sinin tedavisi sürüyor.



Yine aynı hainlik 2 ŞEHİT




Hakkari'de PKK'lı teröristlerin polis aracının geçişi sırasında yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 2 polis memuru şehit oldu. Olay, dün saat 17.00 sıralarında Hakkari-Van karayolunun 20. kilometresinde meydana geldi. PKK'lı teröristler tarafından yola önceden döşenen patlayıcı, polis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada 2 polis memuru şehit olurken, 2 polis yaralandı. Yaralı polisler Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırırldı. Saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerin isimleri Mehmet Tuğal ile Serkan Çölkesen olduğu öğrenildi. Saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı.



HASTANEDE GERGİNLİK


Bu sırada Şırnak'ta öldürülen terörist Emrah Yılmaz'ın cenazesini karşılamak için morg önünde bekleyen kalabalıkla polisler arasında gerilim yaşandı. Polis teröristin yakınları dışındaki kalabalığı dağıtmak istedi. Ancak Kalabalık dağılmayınca Özel Harekat Timleri tarafından havaya ateş açıldı.








#pkk
#terör eylemleri
#Hazro
#Emrah Yılmaz'
9 yıl önce