|

İl il FETÖ operasyonları: 18.08.2016

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında örgüt mensuplarına yönelik soruşturmalar devam ediyor. Aralarında iş adamı, kaymakam, emniyet yetkililerinin de bulunduğu çok sayıda kişi hakkında gözaltı ve tutuklama kararı verildi.

Yeni Şafak
22:11 - 18/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:29 - 18/08/2016 Perşembe
FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan bazı şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi.
FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan bazı şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi.

FETÖ operasyonları 81 ilde istikrarlı bir şekilde devam ediyor.



Konya: 'Sanat imamı' tutuklandı


Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yakalanan Yedirenk Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, film yapımcısı ve yazar Ali Tokul, tutuklandı. Tokul'un, daha önce örgütün Konya, Kazakistan ve Avusturya imamlığını yaptığı ileri sürüldü.



İstanbul'da iş adamlarına operasyon


15 Temmuz Darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/ PDY soruşturması iş dünyasına da sıçradı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu'nun da aralarında bulunduğu 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.



Adana: 9 tutuklu


Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlarda gözaltına alınan ve bugün adliyeye çıkartılan aralarında infaz koruma memurlarının da bulunduğu 39 kişiden 9'u tutuklandı.



Adıyaman: 16 kişi görevden uzaklaştırıldı


Adıyaman Belediyesi'nde görev yapan 16 memur FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı.



Bursa: 22 kişi adliyeye sevk edildi


Bursa'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan, il ve ilçe imamı oldukları öne sürülen 22 şüpheli adliyeye sevk edildi.



Yalova: 5 iş adamı tutuklandı


Yalova'da geçtiğimiz günlerde FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan 31 iş adamından 10'u mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 10 iş adamından 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Kilis: 6 tutuklu


Kilis'te Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturma kapsamında, eski İl Halk Sağlığı Müdürü Emin Arslan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı.



Batman: 10 hakim ve savcı ile 6 polis
tutuklandı


Batman'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 15 kişi, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.



Yalova: Belediye Başkan Yardımcısı gözaltında


Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Çınarcık Belediye Başkan Yardımcısı Cabir Balkış'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.



Düzce: Eski Cumhuriyet Başsavcısı gözaltında


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada Düzce ve İzmir'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda aralarında Düzce eski Cumhuriyet Başsavcısı E.Y'nin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.



Sakarya: FETÖ'cü derneğin başkanı tutuklandı


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Sakarya Şube Başkanı Nevzat Borinli'nin de aralarında olduğu 7 kişi tutuklandı.







































































































#FETÖ
#15 Temmuz
#Darbe Girişimi
8 yıl önce