|

İl il FETÖ operasyonları: 11.08.2016

FETÖ'nün darbe girişimi başarıyla püskürtülürken, hain kalkışmaya dair operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Polis ekipleri baskın yaptıkları adreslerde örgütün kritik isimlerini yakalarken, gözaltına alınanlar içinse adli süreç devam ediyor.

Yeni Şafak
23:08 - 11/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:56 - 11/08/2016 Perşembe
Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 8 kişi tutuklandı.​
Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 8 kişi tutuklandı.​
Tekirdağ: 7 akademisyen açığa alındı


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Namık Kemal Üniversitesi'nde 7 öğretim üyesi açığa alındı.



Edinilen bilgiye göre, soruşturma çerçevesinde tıp fakültesinde 4, fen edebiyat fakültesinde ise 3 öğretim üyesi görevinden uzaklaştırılarak açığa alındı.



Düzce'de hakim ve savcılara operasyon


Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 7 hakim ve savcıdan 4'ü gözaltına alındı.



Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında hakkında arama kararı çıkartılan 7 hakim ile savcının ev ve lojmanlarına operasyon düzenlendi.



Karabük'te 7 tutuklu


Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 7 kişi tutuklanırken 14 kişi de adli denetim şartıyla serbest bırakıldı.



Zonguldak'ta 6 gözaltı


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında araştırma görevlisi, polis ve esnafın da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.



Elazığ'da operasyon sürüyor: 8 tutuklu


Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 8 kişi tutuklandı.



Adana: 13 polis yakalandı


Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 1'i kadın, 13 polis yakalandı.



Sakarya: 22 memur aliyede


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Sakarya'da gözaltına alınan 22 emniyet mensubu adliyeye sevk edildi.



Eskişehir: 10 kişi yakalandı


Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında hakim, asker, memur ve iş adamının bulunduğu 10 kişi yakalandı.



Artvin


Artvin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından gerçekleştirilen çalışmalar sonucu 167'si kamu personeli, 93'ü sivil ve 19'u özel sektör çalışanı olmak üzere 279 şahıs hakkında idari ve adli işlem yapıldığı bildirildi.



Zonguldak: 10 asker gözaltında


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Zonguldak'ta, aralarında subay, astsubay ve uzman çavuş 10 kişi gözaltına alındı.



Sakarya: 12 savcı ve hakim gözaltında


Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 12 savcı ve hakim gözaltına alındı.



Kocaeli: 18
polis tutuklandı



Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 32 polisten 18'i tutuklandı.



Antalya: 12 savcı ve hakim gözaltında


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Antalya'da 12 hakim ve savcı gözaltına alındı.



Rize: 7 adliye personeli tutuklandı


Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan adliye personelinden 7'si tutuklandı.



Zonguldak: 2 asker yakalandı


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında TCG Turgut Reis Fırkateyni'nde görevli bir yüzbaşı ve bir astsubay yakalandı.



Van: 7 infaz koruma memuru tutuklandı


Van'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan infaz koruma memurlarından 7'si daha tutuklandı.



Gaziantep: 23 öğretmen gözaltında


Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 23 öğretmenin gözaltına alındığı, bir adliye personelinin tutuklandığı, 7 hakim ve savcının ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi.


































#FETÖ
#15 Temmuz
#Darbe Girişimi
8 yıl önce