|

İl il FETÖ operasyonları: 30.07.2016

15 Temmuz'da FETÖ'nün üniformalı teröristlerince düzenlenen darbe girişimi başarıyla püskürtülürken, 81 ilde örgüt mensuplarına yönelik olarak operasyonlar başlatıldı. Çeşitli kentlerdeki operasyonlar tüm hızıyla sürerken, çok sayıda terörist tutuklandı ve yüzlerce şüpheli gözaltına alındı.

Yeni Şafak
09:37 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 15:41 - 30/07/2016 Cumartesi
İzmir’de görülen komuoyunda ’Askeri casusuluk’ davası olarak bilinen ’gizli belge ve belge bulundurma davasında ve soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği iddialarıyla gözaltına alınana 28 kişiden aralarında Tümgeneral Hamza Koçyiğit, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce’nin de bulunduğu 20 kişi tutuklandı.
İzmir’de görülen komuoyunda ’Askeri casusuluk’ davası olarak bilinen ’gizli belge ve belge bulundurma davasında ve soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği iddialarıyla gözaltına alınana 28 kişiden aralarında Tümgeneral Hamza Koçyiğit, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce’nin de bulunduğu 20 kişi tutuklandı.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz tarihindeki ihanet kalkışmasının ardından Türkiye'nin çok sayıdaki kentinde örgütle bağlantısı olduğu tespit edilen kişilere yönelik olarak operasyonlar düzenleniyor. Tutuklanan ve gözaltına alınanlar arasında FETÖ mensubu asker, polis, kaymakam ve müftüler de yer alıyor.




Ankara: Muhafız Alayı'na 39 tutuklama

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli askerlerden 39'u daha tutuklandı. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli şüphelilerden 39'unun, FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, TRT'nin Oran'daki binasını "DAEŞ geliyor" diye bastıkları, yayını keserek sözde "Yurtta Sulh Konseyi" adına hazırlanan sıkıyönetim bildirisini silah zoruyla okuttukları ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'yı kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı.





Kilis: 16 polisten 15'i tutuklandı

Kilis'te, FETÖ darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 16 polisten 15'i tutuklandı. FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan, aralarında 6 emniyet müdürünün bulunduğu 30 polis gözaltına alınmıştı. Mahkeme çıkarılan bu kişilerden 9'u tutuklanmış, 21'i tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla salıverilmişti.



  1. Konya: FETÖ'nün 12 avukatı cezaevine gönderildi
  2. 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında geçtiğimiz Salı günü aralarında bölge imamı Abidin Gürsoy'un da bulunduğu 25 avukat gözaltına alınmıştı. Polisteki sorguları tamamlanan avukatlar adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5'i savcılıkça ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, 20 avukat tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan avukatlardan 12'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 8'i de adli kontrol şartıyla salıverildi.

İstanbul: 758 askere tahliye

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan, aralarında askeri öğrencilerin de bulunduğu 758 erin, savcılığın talebi üzerine tahliyesine karar verildi. Öte yandan, 231 erin tutukluluk durumu ise devam ediyor.





Kocaeli: FETÖ'cü gazeteci tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Kocaeli'de başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 21 polis adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, bir gazeteci tutuklandı. "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kararname"ye göre kapatılan Demokrat Gebze gazetesinin sahibi Murat Dağdeviren ise emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.









Trabzon: Kamu görevlilerine operasyon

Trabzon'da FETÖ/PDY Terör Örgütü'ne yönelik operasyonlarda 15 Temmuz'dan bu yana 38 kişi gözaltına alınırken, 19 kamu görevlisi tutuklandı .












#FETÖ Operasyonları
#Darbe girişimi
8 yıl önce