|

Karargah sınırda

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte Hatay’a giderek Zeytin Dalı Harekatı’na katılan birlikleri denetledi. Askerlere bir mesaj gönderen Akar, “Mehmetçik sivillerin zarar görmemesi için her türlü hassasiyeti gösterecek” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 22/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:00 - 22/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar

Zeytin Dalı Harekâtı’nı Genelkurmay karargahında yöneten komuta kademesi, operasyonun ikinci gününde Hatay’a giderek sınır ötesindeki taarruzu bizzat idare etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, harekâta katılan birliklere ilişkin denetimlerde bulundu. Bu arada Zeytin Dalı’nın başladığı saatlerde Silahlı Kuvvetler Komuta Harekât Merkezi’nde birliklere yönelik görüntülü bir mesaj paylaşan Org. Akar, Mehmetçiğin sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü hassasiyeti göstereceği vurgusu yaptı.


Akar mesajında, “Harekâtın planlama ve icrasında sadece ama sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, bina, silah, araç ve gereç hedef alınacak” dedi. Akar, harekâtta temel amacın Afrin’de PKK/KCK/YPG-PYD ve DEAŞ mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek olduğunu kaydetti. Öte yandan Hulusi Akar dün İranlı mevkidaşı Tümgeneral Muhammed Bakıri ile telefonda görüştü.

#TSK
#Genelkurmay
#Hulusi Akar
6 yıl önce