|

Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

Diyarbakır'da PKK'nın saldırısında şehit düşen 2 asker ve 1 polis son yolculuğuna uğurlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 01:42 - 5/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Uzman Çavuş Göksal Cin'in cenazesi, memleketi Zonguldak'ta toprağa verildi. Şehidin naaşı, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde Elvanpazarcık beldesine bağlı Çalça köyündeki baba evinin önüne getirildi. Bu arada anne Azime Cin, “Devletini korusun diye şehit verdim. 24 yaşında anneni bıraktın, Gencecik gittin” diye ağıt yaktı. Cenaze törenin ardından şehidin naaşı köy mezarlığında toprağa verildi.



ALDILAR ONU BENDEN


Jandarma Uzman Çavuş Recep Aslan'ın naaşı ise, memleketi Mersin'de defnedildi. Şehidin annesi Sultan Aslan ve akrabaları, Kürtçe ağıtlar yaktı. Kılınan namazın ardından şehit Aslan'ın naaşı, top arabasına konuldu. Şehidin eşi Sevgi Aslan, cenazenin götürülüşü sırasında “Aldılar onu benden, yeni evliydik biz. O gitti, bana da yer ayırsın mezardan. Beni çağırsın, ben de geleceğim” diyerek gözyaşı döktü. Aslan'ın naaşı, Mersin Şehitliği'nde toprağa verildi. Cenaze törenine Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, siyasi parti temsilcileri, askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.







Yavrularını bırakıp gittin


Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki operasyonda, terör örgütü PKK'lılar tarafından şehit edilen evli 3 çocuk babası Özel Harekat polisi 53 yaşındaki Mustafa Büyükpoyraz da, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit için düzenlenen cenaze töreninde anne Azize Büyükpoyraz, “Yavrum, 53 yaşında bıraktın gittin bizi. Yavrum, ciğerimi aldın gittin. Bizi, yavrularını kime emanet ettin” diye ağıt yaktı. Şehidin oğulları İbrahim (26), İsmail (25) ve Hasan Can (15) törende güçlükle ayakta durdu.



#Kürtçe ağıtlar
#Uzman Çavuş Göksal Cin
#Zonguldak
#Elvanpazarcık
8 yıl önce