|

Mardin'de şehitler için tören düzenlendi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen 4 asker için tören düzenlendi. Törene şehit olan Uzman Çavuş Hidayet Atmış'ın kızının babasının kepi ile katılması dikkat çekti.

Yeni Şafak
10:57 - 22/03/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 13:14 - 22/03/2016 الثلاثاء
IHA

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen Astsubay Halit Halal, uzman çavuşlar Emre Tunca, Hidayet Atmış, Gökhan Bayraktar için tören düzenlendi.


Törene Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehitlerin yakınları katıldı. 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.




Birlik adına Hava Savunma Teğmen Muhammet Çakmak yaptığı konuşmada, vatan toprakları için canlarını feda eden tüm şehitlerin aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiklerini söyledi. Çakmak, her türlü felaket karşısında büyük sabır gösteren Türk milletinin, vatan söz konusu olduğunda da hiçbir fedakarlıktan çekinmediğini ve bu uğurda binlerce şehit verdiğini dile getirdi. Çakmak, “Kahraman şehidimizin değerli ailesi, siz en değerli varlığınızı yitirdiniz ancak aynı acıyı biz de sizin gibi yüreğimizde taşıyoruz. Aramızdan ayrılmış olsa da onlar insanoğlunun erişebileceği en yüksek mertebede bulunmaktadır" dedi.


İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından şehit Astsubay Halit Halal ile şehit Uzman Çavuş Hidayet Altmış'ın cenazeleri Hatay'a, şehit Uzman Çavuş Emre Tunca'nın cenazesi Ankara'ya, şehit Uzman Çavuş Gökhan Bayraktar'ın cenazesi ise İzmir'e uğurlandı.


Bu arada törene katılan şehit Uzman Çavuş Hidayet Altmış'ın kızının törene babasının kepi ile katıldığı görüldü.

#şehit Uzman Çavuş Hidayet Atmış
#şehitAstsubay Halit Halal
#şehit uzman çavuş Emre Tunca
#şehit uzman çavuş Hidayet Atmış
#şehit uzman çavuş Gökhan Bayraktar
٪d سنوات قبل