|

Mersin’de sanata engel yok

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından dünyanın ilk engelsiz sanat festivali olma özelliği taşıyan ‘Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi.

Haber Merkezi
04:01 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 05:04 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
‘Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin basın toplantısı gerçekleştirildi.
‘Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin basın toplantısı gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek olan ‘Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin basın toplantısı gerçekleştirildi.

İstanbul’da düzenlenen basın toplantısına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk, Dünya Engelliler Vakfı Kurucu Başkan Yardımcısı Necdet Öztürk, dünyaca ünlü görme engelli sanatçı Eşref Armağan ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Geçtiğimiz yıl birincisi gerçekleştirilen ve dünyanın ilk engelsiz sanat festivali olma özelliği taşıyan ‘Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’ bu yıl, Türk tarihinin en ünlü halk ozanı Âşık Veysel Anısına ‘Karanlıktan Aydınlığa’ mottosu ile yapılacak.


‘BÜLBÜLÜN ÖZLEMİ ÖZGÜRCE UÇMAKTİR’

Festival programı hakkında basın mensupları ile katılımcıları bilgilendiren Başkan Kocamaz, “Türkiye’de engelli bireylerimizin karşılaştıkları en büyük sorun ötekileştirilmektir. Yaşadığı evde dünyanın en konforlu yaşam standardını oluşturmak, engelli bireylerimize yetmiyor. Bülbülün özlemi altın kafese konulmak değil, özgürce uçabilmektir. Birçok alanda engelli kardeşlerimize, en üst düzeyde hizmet sunarak, onların üreten ve bağımsız bir şekilde yaşayabilecekleri bir dünya oluşturmak bizlerin görevidir” dedi.

‘ENGELLERİ BİRLİKTE KALDIRMALIYIZ’

Engelli bireylerin haklarına ve hürriyetlerine kavuşmasında her insan ve her kurumun özveriyle çalışması gerektiğini belirten Başkan Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizi sosyal hayatla barıştırmak, ihtiyaç duydukları yardım elini uzatmak, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret gösterdik. Çünkü biz, Mersin’de kader birliği ettiğimiz bütün engelli kardeşlerimizi anlayarak ve yaşadıkları tüm sorunları çözerek Mersin’i engelli dostu bir kent yapmak için gerekli adımları her geçen gün daha kararlı bir şekilde atıyoruz” şeklinde konuştu.

  • KOCAMAZ: SANAT ENGEL TANIMAZ
  • Başkan Kocamaz, sanatın insanın kalbinden ve ruhundan geldiğinden söz ederek, “Hiç bir engel bu ilham çeşmesini kapatamaz. Bizler de bugün buradayız ve farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Geçen yıl Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali kapsamında 16 ülkeden 37 engelli sanatçıyı gerçekleştirdiğimiz ve dünyaca ünlü sanatçılar ile uzmanların katıldığı sergi, sempozyum, workshop, konser, gezi ve performanslar sayesinde, Türkiye’ye unutulmaz bir festival deneyimi yaşattık” dedi.

19 ÜLKEDEN 100 SANATÇI OLACAK

11-14 Ekim 2018 tarihleri arasında bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali programı hakkında bilgi veren Başkan Kocamaz şöyle devam etti; “Festivali Aşık Veysel anısına ‘Karanlıktan Aydınlığa’ sloganıyla tüm engellerine rağmen evrensel duygulara sanatlarıyla ışık olabilen tüm engelli sanatçılara ithaf edilecek. Festival kapsamında 19 farklı ülkeden, müzik, resim, dans, fotoğraf gibi sanat dallarından toplam 100 sanatçıyı ağırlayacağız.”

ULUSLARARASI EŞSİZ YETENEKLER

Bu anlamlı festivalde Porto Rikolu efsanevi şarkıcı, besteci ve gitar virtüözü uluslararası üne sahip usta sanatçı Jose Feliciano yer alacak. Doğuştan down sendromu bulunan bağlama sanatçısı Çağatay Aras, Kendi tekniğini geliştirerek ayakları ile gitar çalan eşsiz yetenek Mark Goffeney, şarkıcılık, geçtiğimiz yıl festivalin şarkısını yapan ve şarkının klibini Mersin’de çekerek Mersin’in tanıtımına katkı sağlayan Türkiye ve Mersin dostları, Gatto Gabriel ve Steven Cyril de önemli konuklar arasında yer alacak.

#Mersin
#Yerel haber
6 yıl önce