|

Minik Leyla'nın cesedi nerede bulundu?

Ağrı'da bayramda kaybolan ve 18 gün sonra cesedi bulunan minik Leyla'nın cansız bedeni buldu. Leyla'nın nerede bulunduğuna dair açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, "4-5 gün orada duruyormuş gibi bir izlenim var" dedi. Ağrı Valisi ise, Leyla'nın ölüm nedenine ilişkin yaptığı açıklamada, "Darp izleri yok, açlıktan yaşamını yitirmiş" dedi.

Yeni Şafak
17:29 - 3/07/2018 Salı
Güncelleme: 17:40 - 3/07/2018 Salı
Yeni Şafak
Ağrı'da 18 gün önce kaybolan minik Leyla'nın cansız bedeni bulundu.
Ağrı'da 18 gün önce kaybolan minik Leyla'nın cansız bedeni bulundu.

Türkiye'nin günlerdir beklediği iyi haber gelmedi. Ağrı'da bayramda kaybolan 4 yaşındaki Leyla'nın 18 gün sonra cansız bedeni bulundu...

Leyla'nın ölüm nedeni ne?

Ağrı Valisi, Leyla'nın ölüm nedenine ilişkin yaptığı açıklamasında, "Tecavüz, istismar ebaresi yok. Açlıktan yaşamını yitirmiş" dedi.

Kent merkezinde oturan Nihat ve Şükran Aydemir çiftinin, Ramazan Bayramı’nın birinci günü bayramlaşmak için gittikleri Bezirhane köyünde kaybolan minik kızları Leyla’nın bulunması için jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri, günlerce metruk binalarda, tarlalarda ve sazlıklarda arama yaptı.


Minik Leyla'nın cesedi nerede bulundu?

Aranan her yer tekar tekrar gözden geçirildi. Köyde başlatılan çalışmalar köy dışına kadar taştı. Jandarma Özel Asayiş Komutanlığına (JAK) bağlı 10 kişilik arama kurtarma ekibine, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı 11 kişiden oluşan özel ekip, 5 gönüllü avcı ile vatandaşlar da destek verdi. Ekiplerin 18. günde de aramaları süreken dün akşam saatlerinde kara haber geldİ. Bezirhane köyüne 3 kilometre uzaklıkta tarlada çalışan bir vatandaş traktörüyle gittiği dere kenarında minik Leyla’nın cesedini gördü. Durumun bildirilmesinin ardından bölgeye gelen ekipler, dere kenarındaki Leyla’nın cesedini dışarı çıkarıp otopsi için hastaneye kaldırdılar.


Yakınları gözyaşlarına boğuldu

Acı haberi alan Leyla’nın ailesi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Leyla’nın dedesi, torununun bulunması için 300 bin lira ödül koymuş, cumhuriyet savcılığı da kayıp kızın 5 halasının ifadelerine başvurmuştu. Ankara’nın Polatlı ilçesine Uzunbeyli Mahallesi’nde 22 Haziran’da kaybolan küçük Eylül’ün cesedi de Yüzükbaşı Mahallesi yakınlarında bir elektrik direğinin dibinde bulunmuş. Eylül’ün katledildiğinin belirlenmesi büyük yankı uyandırmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan 'Leyla' açıklaması

İçişleri Bakanı Soylu,
Leyla'nın nerede bulunduğunu, oraya kimlerin getirdiğini ve Leyla'nın kimler tarafından öldürüldüğüne
dair açıklama yaptı.

Leyla’nın cesedinin bulunduğu noktanın daha önce defalarca arandığını belirten Soylu, “İlk belirlemelere göre bir tecavüz yok. 4-5 gündür orada duruyormuş gibi bir izlenim var. Sanki sonradan oraya getirilmiş gibi bir izlenim söz konusu ama bunların hepsi otopsi sonucu, yapılacak çalışmalar sonucu belirlenecek. Leyla’nın bulunduğu yer bizim arkadaşlarımızın defalarca aradıkları bir yer. Arkadaşlarımız ya biz görmedik ya da çocuğun cansız cesedi suyla beraber aşağı geldi dediler. Çok ufak bir darp işareti var. Bu darp mıdır, değil midir; herhangi bir çarpma sonucu mu oluşmuş, otopsi sonucu belli olacak” dedi.


Leyla'nın babası cenaze töreni istemedi

Baba Nihat Aydemir'in bugün öğle yapılması planlanan cenaze için tören istemediğini belirtmesi üzerine, Leyla Aydemir'in sabah defnedildiği belirtildi.

Minik Leyla toprağa verildi

Bezirgan Köyü’nde kaybolan ve 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla'nın cenazesi, sabahın erken saatlerinde, minik Leyla'nın cenazesi gözyaşları ve ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Törene, minik Leyla'nın babası Nihat, annesi Aysel, amcaları Yusuf, Musa ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Leyla'nın defnedilmesi sırasında gözyaşlarını tutamayan anne Aysel Aydemir, Kürtçe ağıt yaktı.

Aydemir ailesi tören sonrası köyde kurulan taziye evinde taziyeleri kabul etti.



#Leyla
#Ağrı
#Cinayet
6 yıl önce