|

Nevşehir’de yatay dönüşüm

Nevşehir’de bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi alanında incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Atilla Seçen, projenin yatay yapılaşmaya önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Yeni Şafak
04:00 - 25/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum

Nevşehir’de temas ve incelemelerini devam ettiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi’nin uygulanacağı alanda incelemelerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank ve bakanlık bürokratların da hazır bulunduğu incelemede Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar’ da yer aldı.

DAHA MODERN BİR GÖRÜNÜM İÇİN

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, şehir merkezinde uygulanacak ikinci kentsel dönüşüm projesi niteliğindeki Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin bilgileri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile paylaştı. Başkan Seçen, şehrin daha modern bir şehir görünümüne kavuşmasında önemli bir etken oluşturacak Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da oldukça önemsenen yatay yapılaşma sürecine de önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

YÜZDE 80 EVET İLE PROJE BAŞLAYACAK

Öte yandan Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Belediye işbirliği ile yürütülecek proje kapsamında Eski Sebze Pazarı ve Zahire Pazarı bölgesinde bulunan mülkiyet sahipleri ile belediyesi kentsel tasarım müdürlüğünde yarından itibaren görüşmelerin başlatılması kararının alındığını belirtti. Başkan Seçen, hak sahiplerinden alınacak olan muvaffakatname oranının yüzde 80’lere ulaşması halinde de projenin uygulanmasına başlanacağını ifade etti.

#Nevşehir
#Murat Kurum
#Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi
5 yıl önce