|

Niğde'de kuş gribi şüphesi

Niğde'nin merkeze bağlı Sazlıca beldesinde tavuk ölümleri görülmesi nedeniyle "Kuş Gribi" şüphesiyle beldede bulunan tüm tavuklar toplandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri beldeye giriş çıkış yapan araçları dezenfekte ediyor.

Yeni Şafak
10:41 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:54 - 27/04/2017 Perşembe
Sazlıca beldesine giren ve çıkan araçlar dezenfekte ediliyor.
Sazlıca beldesine giren ve çıkan araçlar dezenfekte ediliyor.

Beldede bir vatandaş, 100'e yakın tavuğunun ölümü üzerine durumu Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü"ne telefonla bildirdi. İhbar üzerine ekipler telef olan tavuklardan numune aldı.

Tedbir amacıyla da kuş gribi şüphesine karşı telef olan tavuklarla temas eden aileye ve kasabada bulanan vatandaşlara ilaç verildi.

Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Jandarma, Sağlık ekipleri ve Sazlıca Belediyesi ekipleri tarafından kuş gribi şüphesi ile kasabada bulunan bütün tavuklar ilaçlanarak toplandı.


Tokat'ta da bir köyde tüm tavuklar itlaf edildi

Tokat'ın Reşadiye ilçesinin bir köyünde kuş gribi vakası dolayısıyla tüm tavuklar itlaf edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Şahin, Doğantepe köyünde bir tavuğun telef olduğu bilgisine ulaştıklarını söyledi.

Tavuğun incelenmek üzere Samsun'a gönderildiğini belirten Şahin, "Samsun Hayvan Araştırma Hastanesine gönderilen tavuğun, kuş gribinden telef olduğu belirlendi. Tedbir olarak köydeki tüm tavuklar itlaf edildi. Şu anda köy karantina altına alındı. Çevre köylerde yapılan incelemede kuş gribine rastlanmadı. Her şey kontrol atında" dedi.

Şahin, müdürlük personelinin Doğantepe ile çevredeki köylerde çalışmalar yapacağını kaydetti.

#Niğde
#Kuş Gribi
#Tokat
#Reşadiye
7 yıl önce