|

Oğlum 6 saat dayanabildi

Ege’de 11’i çocuk 25 Afganistanlı mültecinin can verdiği tekne faciası geride gözü yaşlı aileler bıraktı. Kazadan sağ kurtulan Waris Aslami, “2 yaşındaki oğlum Muhammed Yusuf’u 6 saat boyunca omuzumda tuttum. Ancak soğuk suya daha fazla dayanamadı” diye ağladı. Hamid Jawady de 9 aylık hamile eşinin son sözlerinin “Seni seviyorum Hamid" olduğunu anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/03/2016 Cuma
Güncelleme: 08:01 - 11/03/2016 Cuma
Yeni Şafak

Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında 11'i çocuk 25 sığınmacının can verdiği tekne faciası geride hüzünlü hikayeler bıraktı. Ölen sığınmacıların, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi ve kimlik tespit işlemleri tamamlandı. Cenazeleri teslim almak için gelen aileler, birbirlerine sarılıp ağladı. Faciadan sağ kurtulanların anlattıkları ise herkesin yüreğini dağladı. Kazada eşini ve 2 yaşındaki oğlu Muhammed Yusuf'u kaybeden baba Waris Aslami, “12 saat boyunca suda kaldık. Oğlumu 6 saat boyunca suda yaşar halde omuzumda tuttum. Ancak suyun soğuk olması nedeniyle daha fazla dayanamadı. Engel olamadım. Eşim de sularda kayboldu" diye konuştu.



SON SÖZÜ SENİ SEVİYORUM


Aynı kazada 9 aylık hamile eşi Mehdiye Kerimi'yi kaybeden Hamid Javadiy de eşinin 10 saat boyunca suda canlı kaldığını ancak hayata tutunamadığını söyledi. Eşini son ana kadar kucağında tutmaya çalıştığını anlatan Javadiy, “Onu kurtarmak için her şeyi yaptım. Ölmeden önce gözlerime bakarak 'seni seviyorum Hamid' dedi, sonrasında kelime-i şehadet getirdi ve ellerimde can verdi. diye ağladı. Tekne faciasında eşi, çocukları, anne ve babası da dahil olmak üzere ailesinden 11 kişiyi kaybeden Jawed Eskandavi de “Kimsem kalmadı geride“ dedi.


#Muhammed Yusuf
#Waris Aslami
#Mehdiye Kerimi
8 yıl önce