|

Oyuna getirildi

Paralel yapıya yakın Özel Rahime Batu Koleji’ndeki vergi ve SSK dolandırıcılığını ortaya çıkaran Ahmet Korkmaz, kendisini bir anda sanık sandalyesinde buldu. Korkmaz'ın ‘şikayetçi’ sıfatıyla verdiği ifadeyi savcı Şeref Gürkan, iftira davasına dönüştürdü. Gürkan, Yazıcıoğlu davasının da savcısıydı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/06/2015 Cuma
Güncelleme: 22:42 - 25/06/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Fethullah Gülen grubuna yakınlığıyla bilinen Özel Rahime Batu Koleji'nde yaşanan vergi oyunlarını ve SSK dolandırıcılığını ortaya çıkaran Büro Memuru Ahmet Korkmaz'ın başına gelenler, parelel yapının UYAP sisteminde halen etkin olduğunu gözler önüne serdi. Korkmaz 11 Temmuz 2014'de katıldığı bir televizyon programında, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sosyal Sigortalar Kurumu müfettişlerinin Özel Rahime Batu Koleji'ndeki tespit ettiği usülsüzlükleri belgeleriyle açıkladı.



YAZICIOĞLU'NUN SAVCISI


Korkmaz'ın katıldığı bir programda söylediklerinden rahatsız olan kolejin müdürü Zeki Göçer, iftira ile suçlayarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. İddiaları, Kahramanmaraş'ta helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Gene Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ile igili soruşturmayı yürüten ve daha sonra görevden alınan Savcı Şeref Gürkan araştırdı. Gürkan, iftira suçundan soruşturma başlattı.



TEM ŞUBE'DE İFADE VERDİ


Hakkındaki soruşturma devam ederken Korkmaz, Malatya'daki paralel yapılanmayı deşifre etmek için Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) paralel örgütün yapılanmasıyla ilgili şikayet mektubu gönderdi. Hayatına Kocaeli'nde devam eden Korkmaz, şikayet mektubundaki iddialarla ilgili Kocaeli Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz Nisan ayında ifadeye çağırıldı. Paralel yapının Malatya'daki yapılanması hakkında bilgi ve belgeleri emniyete teslim eden Korkmaz, Kocaeli TEM Şube'de ve Terör Bürosu Savcılığı'na 'şikayetçi' sıfatıyla kapsamlı bir ifade verdi.



MALATYA'YA GÖNDERİLDİ


Kocaeli Savcılığı, suç yerinin Malatya olması nedeniyle Korkmaz'ın ifadesini ve sunduğu belgeleri Malatya Savcılığı'na gönderdi. Paralel yapı hakkındaki iddialar, Malatya'daki Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu kapsamına girmesi gerekirken dosya, Korkmaz hakkında 'basın yoluyla iftira' suçundan yürütülen soruşturmanın savcısı Şeref Gürkan'a gönderildi. Korkmaz'ın 'şikayetçi' konumunda olduğu dosyanın, UYAP üzerinden, Korkmaz hakkında iftira suçundan açılan dosyaya eklendiği ortaya çıktı.



Dosyaya basın savcısı el koydu


Kısa bir süre önce Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek Kocaeli'nde verdiği ifade kapsamında herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığını öğrenmek isteyen Korkmaz, ifadesinin iftira soruşturmasına bakan basın savcısında olduğunu öğrenince şoke oldu. Korkmaz'ın müşteki sıfatıyla verdiği ifade, şüpheli durumunda olduğu soruşturmaya eklendi. Korkmaz şimdi, savcılığa itiraz etmeye hazırlanıyor.



ESKİ ÖZEL YETKİLİ SAVCI


Korkmaz'ın ifadesinin gönderildiği basın savcısı Gürkan, daha önce Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ile ilgili soruşturmanın yanı sıra Malatya'da biri Alman uyruklu üç kişinin öldürülmesine ilişkin Zirve yayınevi katliamı dosyasına da bakmıştı.



TUHAF DAVALARIN AKTÖRÜ


Gürkan, İsrail ve ABD'yi protesto etmek, 'Melle' kod ismi kullanmak, Şinnavi'nin kitabını okudukları gerekçesiyle Vahdet-Der üyesi 6 kişinin tutuklandığı soruşturmada iddianameyi hazırlayan savcı olarak biliniyor. Gürkan son HSYK kararnamesiyle İstanbul Küçükçekmece Başsavcılığı'na düz savcı olarak gönderildi.


#Fethullah Gülen
#Özel Rahime Batu Kolej
#Ahmet Korkmaz
9 yıl önce