|

Sarp Sınır Kapısı kapatıldı

Dün akşam gerçekleştirilen darbe kalkışımı sonrası yaşanan gelişmeler nedeniyle Artvin'de, Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısı'nda yaya ve araç giriş çıkışı durduruldu. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, sınır kapısında geçişlerin iki ülke tarafından karşılıklı olarak durdurulduğunu açıklayarak, vatandaşlardan sabırlı olmalarını istedi. Sınır kapısının darbeci askerlerin kaçışının engellenmesi nedeniyle kapatıldığı öne sürüldü.

Yeni Şafak
17:31 - 16/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:32 - 16/07/2016 Cumartesi
DHA
Artvin'de bulunan Sarp Sınır Kapısı Gürcistan'a açılıyor.
Artvin'de bulunan Sarp Sınır Kapısı Gürcistan'a açılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grubun darbe kalkışımı sonrası önce Gürcistan hükümeti kendi vatandaşlarının Türkiye'ye girişini geçici süre ile durdurdu. Bu gelişmeden bir süre sonra da, Artvin'den Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısı'nın Türk tarafında sistem arızası gerekçe gösterilerek yolcu ve araç geçişine izin verilmedi. Her iki yanında yaya ve araç kuyrukları oluşan kapıdaki bekleyiş sürüyor.



Darbeci askerlerin kaçması engelleniyor


Konuyla ilgili açıklama yapan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, Sarp Sınır Kapısı'nda geçişlerin iki ülke tarafından karşılıklı olarak durdurulduğunu belirterek, TIR sürücüleri ve vatandaşlardan sabırlı olmalarını istedi. Sarp Sınır Kapısı Mülki Amirliği de sistem arızası nedeniyle geçişlerin aksadığını bildirdi.



Ancak darbe girişiminde bulunan bazı darbeci askerlerin yurt dışına olası kaçışlarını önlemek için Sarp Sınır Kapısı'nda geçişlerin durdurulduğu öne sürüldü

#Sarp Sınır Kapısı
#Gürcistan
#Artvin
#Osman Akyürek
8 yıl önce