|

Şebekeyi kaşe çökertti

FETÖ’cüleri Yunanistan’a kaçıran bir çete çökertildi. Çete üyesi polis, kaşe basması gereken pasaportun numarasını yanlışlıkla Emniyet Bilgi Sistemi POLNET’e kaydedince deşifre oldu. 3 şebeke üyesi ile FETÖ şüphelilleri doktor Erol Sevim ile eşi Dilek Sevim yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2017 Cuma
Güncelleme: 02:41 - 17/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
FETÖ'cüleri Yunanistan'a kaçıracaklardı
FETÖ'cüleri Yunanistan'a kaçıracaklardı

Edirne'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerini 20 bin euro karşılığında Yunanistan'a kaçıran şebekeyi Emniyet Bilgi Sistemi POLNET ele verdi. Yunanistan'ın helikopterle bu ülkeye kaçan darbeci 8 haini Türkiye'ye iade etmemesinin ardından FETÖ üyelerinin bu ülkeye gidebilmek için her yolu denediği ortaya çıktı. Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ şüphelileri doktor Erol Sevim'in, eşi Dilek Sevim ve 2 çocuğuyla birlikte ülkeyi terk etmeye çalıştığı istihbaratını aldı.



20 BİN EURO VERMİŞLER


FETÖ şüphelileri, Yunanistan'a geçmek için, aralarında bir polis memuru, emekli öğretmen ve kuaförün de bulunduğu organizatörle bağlantıya geçti. Şüpheliler, Yunanistan'a geçmek için organizatörlerle 20 bin euro karşılığı anlaştı. Erol-Dilek Sevim çift, 4 Şubat tarihinde 2 çocuğuyla birlikte çete üyeleriyle buluştu. Çift, kendilerini karşılayan şebeke üyesi 54 yaşındaki emekli öğretmen Bilgin Ata ile birlikte İpsala Sınır Kapısı'na gitti. Şüpheliler, doğruca çete elemanı polis memuru Mustafa Kaşdaş'ın bulunduğu pasaport peronuna yöneldi.



YANLIŞLIKLA KAYDETTİ


İşte ne olduysa o anda oldu. Meslektaşlarının takibinde olduğunu bilmeyen çete üyesi polis, FETÖ soruşturması nedeniyle hakkında yurt dışı yasağı bulunan Erol Sevim'in pasaportuna kaşe vurmak yerine, yanlışlıkla Emniyet Bilgi Sistemi POLNET'e kaydetti.







ÇIKIŞ YAPAMADILAR


POLNET'te pasaportun iptal edildiği ortaya çıktı. Bu sırada doktorun eşi Dilek Sevim, çete üyesi Bilgi Ata'nın kullandığı araçla Yunanistan'a çıkış yapmak istedi. Ancak karşısında polisleri buldu. Çeteyi 24 saat adım adım takip eden Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, düzenlediği operasyonda FETÖ şüphelileri Doktor Ero Sevim ve eşi Dilek Sevim ile kendilerine aracılık eden Bilgi Ata ile polis memuru Mustafa Kaşdaş'ı suçüstü yakaladı.



ADACIKTA YAKALANDI


Soruşturmayı derinleştiren polis, FETÖ şüphelilerinin yurt dışına çıkışını organize ettiği belirlenen Sinan Işıklar'ın Edirne'nin Karaağaç Mahallesi Meriç Nehri üzerindeki bir adacıkta bulunan avcı kulübesinde saklandığını tespit etti. Önceki gece gümeye operasyon yapan polis, kayıkla geçtikleri adacık üzerinde saklanan Işıklar'ı da gözaltına aldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadesinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen Işıklar, soruşturmanın sürdüğü İpsala Adliyesi'ne sevk edildi.







Pasaportlarına kaşe basılsaydı kaçmışlardı


FETÖ soruşturması nedeniyle haklarında yurt dışına çıkış yasağı bulunan doktor Erol Sevim, eşi Dilek Sevim ve 2 çocuğuyla birlikte kaçma planı suya düştü. Çete üyesi polis, kaşe basması gereken pasaportun numarasını dalgınlıkla POLNET'e kaydedince, hem kendini hem de FETÖ'cüleri yaktı. Gözaltına alınan Erol Sevim, eşi Dilek Sevim ile çete üyeleri polis memuru Mustafa Kaşdaş ve emekli öğretmen Bilgi Ata, sorgularının ardınan 10 Şubat'ta adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sevim ailesinin çocukları ise yakınlarına teslim edildi.









#FETÖ
#Yunanistan
#Emniyet Bilgi Sistemi
7 yıl önce