|

Şehitlerimizi uğurladık

Terör saldırılarında şehit düşen kahramanlardan 3'ü, dün memleketlerinde ebediyete uğurlandı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 8/05/2016 Pazar
Güncelleme: 22:43 - 7/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Giresun Çaldağ Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan, Ankara'daki Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. Törende, Şehit Çalışkan'ın annesi Fatma Çalışkan, babası Nevzat Çalışkan, asker parkasını giyen kızı Hale Nur Çalışkan ve diğer kızı İrem Nur Çalışkan güçlükle ayakta durdu. Şırnak'taki operasyonlarda yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) şehit düşen Özel Harekat Polisi Ergin Şara ise memleketi İzmir'de toprağa verildi. Şehidin annesi Nazlı, babası Binali, eşi Semra, çocukları Ufuk, Fatma ve Bahar Şara'nın gözyaşlarına sahne olan cenaze töreni, ikindi namazının ardından Karşıyaka Beşikçioğlu Camii'nde düzenlendi. Cenaze Bornova Işıkkent Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.





'O BENİM BABAM'


Gaziantep'te 1 Mayıs'ta İl Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Mehmet Öter ise memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı. 47 yaşındaki Öter için cenaze namazı İzzetpaşa Camii'nde kılındı.





Şehidin babası Abdullah, annesi Semanur, eşi Aycan, çocukları Begüm ve Esmanur Öter, tören boyunca gözyaşı döktü. Törende şehidin 5 yaşındaki kızı Esmanur, yanına gelenlere, “O benim babam” diyerek, babasının cenazesini işaret etti ve elindeki karanfillerle tabutun yanına giderek şehit babasının fotoğrafını öptü. Öter'in naaşı Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.


#Çaldağ Jandarma Karakolu
#Mehmet Öter
#Zafer Çalışkan
8 yıl önce