|

Son depremler: Akdeniz açıklarında meydana gelen deprem Antalya, Mersin, Konya ve Denizli'de de hissedildi

Bir deprem ülkesi olan Türkiye'de her gün farklı bir yerde deprem meydana geliyor. Malatya, Elazığ, İzmir derken şimdi de son dakika olarak Akdeniz'de 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Akdeniz açıklarında meydana gelen deprem Antalya, Mersin, Konya ve Denizli'de de hissedildi. 89 kilometre derinlikte meydana gelen deprem akıllara son yaşanan depremleri getirdi. Depremin ardından vatandaşlar son depremler, son dakika deprem kelimelerini internette araştırmaya başladı. Peki, Türkiye en son hangi depremleri yaşamıştı?

15:53 - 5/12/2020 Cumartesi
Güncelleme: 16:08 - 5/12/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Akdeniz açıklarında şiddetli şekilde hissedilen bir deprem gerçekleşti.
Akdeniz açıklarında şiddetli şekilde hissedilen bir deprem gerçekleşti.
Son dakika haberlerine göre deprem ülkesi olan Türkiye'nin her gün bir yerinde deprem yaşanıyor. Şiddet durumları her en kadar değişse de vatandaşı korkutmaya yetiyor. Özellikle de son yaşanan depremler sonrası vatandaş oldukça tedirgin.
Akdeniz açıklarında meydana gelen deprem Antalya, Mersin, Konya ve Denizli'de de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 5,4 olarak açıklarken AFAD 5,2 olarak duyurdu. 89 kilometre derinlikte meydana gelen deprem akıllara son yaşanan depremleri getirdi. Depremin ardından vatandaşlar son depremler, son dakika deprem kelimelerini internette araştırmaya başladı. Peki, Türkiye en son hangi depremleri yaşamıştı?

İşte Türkiye'de yaşanan son depremler:

Eylül ayında
meydana geldi. Sarsıntı, yerin 11,75 km derinliğinde gerçekleşti.
Kasım ayında
AFAD depremin şiddetini 4.7 olarak duyurdu. Malatya'nın Pütürge'de gerçekleşen depremin 6.94 kilometre derinlikte meydana geldiği duyuruldu. Başta Adıyaman olmak üzere birçok ilde hissedilen sarsıntı nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı.
Ekim ayı sonunda
tüm Türkiye'yi derinden üzmüştü.



#Son depremler
#Son dakika
#Akdeniz
#Mersin
#Antalya
3 yıl önce