|

Suriyeli yetimler iftar yemeğinde buluştu

Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından Harran ilçesindeki konteyner kentte kalan Suriyeli 500 yetim çocuk ve yakınları için iftar verildi.

Yeni Şafak
22:39 - 4/06/2017 Pazar
Güncelleme: 22:40 - 4/06/2017 Pazar
AA
Suriyeli yetim çocuklar iftarda buluştu
Suriyeli yetim çocuklar iftarda buluştu

Hayrat İnsani Yardım Derneği, Türkiye'de en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan kentlerin başında gelen Şanlıurfa'da yetim Suriyeli çocukları iftar sofrasında buluşturdu.

Derneğin, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yönelik ramazan yardımları sürüyor.

Hayrat İnsani Yardım Derneği İl Temsilciliğince, Harran Konteyner Kenti'nde kalan yetim çocuklar için hayırseverlerin desteğiyle toplanan yardımla iftar sofrası kuruldu.

Organizasyonda gönüllüler, sığınmacı çocuklarla yakından ilgilendi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği İl Temsilcisi Abdullah Toprak, Suruç'taki iftarın ardından bugün de Harran'da böyle bir organizasyon düzenledikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Diğer yardım kuruluşları gibi Suriyeli mazlumlara sahip çıkmaya devam edeceklerini söyleyen Toprak, "Bugün 500 yetim Suriyeli çocuk ve yakınlarına iftar verdik. Ramazan ayı içerisinde Viranşehir ve Ceylanpınar'daki çadır kentlerde de yetim çocuklara iftar vereceğiz. Ayrıca Ramazan Bayramı öncesi yüzlerce yetim kardeşimize bayramlık dağıtıp bu coşkularına ortak olacağız inşallah. Bu güzel işlerin düzenlenmesinde emeği geçen hayırseverlere de teşekkür ediyoruz." dedi.

Suriyeli sığınmacılar da Hayrat İnsani Yardım Derneği yetkililerine teşekkür etti.

Programına Harran Kaymakamı Temel Ayca, AFAD İl Müdürü Mahmut Sönmez ile çadır kent yetkilileri ve çocukların yakınları katıldı.

#iftar
#Suriyeli çocuklar
#Şanlıurfa
7 yıl önce
default-profile-img