|

Telabyad'a geçişler durduruldu

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan, IŞİDin kontörlündeyken, YPG ve ÖSO denetimine geçen Telabyad'a sivillerin geçişi durduruldu. Dün bini aşkın Suriyelinin geçiş yaptığı Telebyad Sınır Kapısı, bugün kontrolü sağlayan YPG'liler tarafından güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

Yeni Şafak
12:52 - 18/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:53 - 18/06/2015 Perşembe
DHA

Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan ve geçen pazartesi günü kontrolün IŞİD militanlarından YPG ve ÖSO güçlerine geçtiği Suriye'nin Telebyad kentine sessizlik devam ediyor. YPG ve ÖSO güçlerinin ilerleyişi ve hava saldırısı nedeniyle evini terk ederek Türkiye'ye sığınan binlerce Suriyelinin bir bölümü dün sabah yeniden ülkelerine döndü.



Bu sabah yine ülkesine dönmek için Akçakale Sınır Kapısı'na gelen Suriyeliler ise Telebyad'a geçemedi. Telebyad Sınır Kapısı'nda kontrolü sağlayan silahlı YPG'liler, güvenlik gerekçesiyle sivillerin geçişine izin vermezken, ilerleyen günlerde dönüşlerin gerçekleşebileceğini bildirdi. Bunun üzerine Türkiye tarafında bekleyen Suriyeliler yeniden kaldıkları yere dönerken, bazı siviller ise kapının açılması umuduyla bekleyişini sürdürdü.



YPG ve ÖSO bayraklarının asılı olduğu Telebyad tarafında sessizlik sürerken, Türkiye tarafında ise güvenlik güçleri sınır hattındaki önlemlerini en üst seviyede tutuyor.



#ışid
#ypg
#öso
#tel abyad
#suriye
#suriyeli mülteciler
#akçakale
9 yıl önce