|

Temizlik devam ediyor

FETÖ üyesi kamu görevlilerinin kurumlardan temizlenmesi için başlatılan operasyon devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nda 6 bin 538, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda 245, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda 70, TBMM’de 8 yönetici ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 300 çalışan, FETÖ’yle bağlantılı oldukları için açığa alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/07/2016 jeudi
Güncelleme: 20:58 - 20/07/2016 mercredi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kamu kurumlarında başlayan temizlik operasyonu devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TBMM ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, FETÖ'yle bağlantılı personeller açığa alındı.



MEB'DE 6 BİN 538 KİŞİ DAHA AÇIĞA ALINDI


Temizlik operasyonun en büyük ayağı yine Milli Eğitim Bakanlığı oldu. Bakanlıkta dün 6 bin 538 kişi daha açığa alındı. Önceki gün açığa alınanlarla birlikte, görevden el çektirilen kamu personeli sayısı 21 bin 738'e ulaştı. Özel öğretim kurumlarındaki 21 bin personelin çalışma ruhsatlarının iptal edilmesine ilişkin süreç de tamamlandı. Aktif Eğitim Sendikası'nın genel merkez ve taşra teşkilatındaki binin üzerindeki yöneticisi de bakanlık veya valilikler tarafından açığa alındı.



ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR


Çevre ve Şehircilik Bakanlığında da FETÖ ile irtibatlı, 52'si Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden olmak üzere, çeşitli unvanlarda toplam 70 personel görevden uzaklaştırıldı, Bakanlıkta yeni görevden uzaklaştırmalarla ilgili çalışmalar sürüyor. Görevden alınan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personelinden 11'inin 17-25 Aralık sürecinde İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın mal varlığına sorgulama yaptığı tespit edildi. Ayrıca Bakanlığa bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun yönetim kurulundan da 11 kişinin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.



GEREKLİ İŞLEM YAPILACAK


Gençlik ve Spor Bakanlığından da FETÖ ile yakın olan 245 personelin görevden uzaklaştırıldı. Konuyla ilgili konuşan Bakan Akif Çağatay Kılıç “2 bin 100 kişiyi daha önce zaten görevden almıştık. Bugün itibarıyla da 245 kişi görevden uzaklaştırıldı” dedi.



TBMM'DE 8 YÖNETİCİ GÖREVDEN ALINDI


TBMM'de ise üst düzey 8 yönetici görevden alındı, 2 yöneticinin de görev yerleri değiştirildi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın bu kişilerin görevden alınmasına daha önce karar verdiği ortaya çıktı. Görevden alınanlar arasında iki genel sekreter yardımcısı, hukuk hizmetleri başkanı ve başkan yardımcısı, bütçe hizmetleri başkan yardımcısı, araştırma hizmetleri başkanı, basın ve halkla ilişkiler başkan yardımcısı ile destek hizmetleri başkan yardımcısı var. İki başkan yardımcısının da görev yerleri değiştirildi. Öte yandan TBMM yönetimi FETÖ'cü personelle ilgili tarama başlattı. Sayıları 200 civarında olan FETÖ'cülerin görevlerine son verilmesi bekleniyor. Buna ilişkin operasyon diğer kamu kuruluşlarında yapılan çalışmayla paralel yürüyecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde de başlayan FETÖ'cü temziliğinde 300 personel işten çıkarıldı.



626 kurum kapatıldı


Milli Eğitim Bakanlı sadece kamu görevlilerini değil bakanlığa bağlı FETÖ kurumlarını da temizleye başladı. Bakanlığa bağlı faaliyet gösteren ve "Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar"dan haklarında işlem başlatılan 524 özel okul ve 102 diğer kurum olmak üzere toplam 626 kurum hakkında kapatma işlemi başlatıldı. Bu kurumlarda görev yapan 21 bin 683 personelin çalışma izin onayları da iptal edildi. Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında, açığa alınan kamu personeli sayısı 21 bin 738'e ulaşmıştı. Aktif Eğitim Sendikası'nın genel merkez ve taşra teşkilatındaki binin üzerindeki yöneticisi de bakanlık veya valilikler tarafından açığa alınmıştı.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel yapı
il y a 8 ans